Skip Sidebar

Over ons

De Bijenhoek is een buurttuin met als doel een ontmoetingsplek in de wijk de Helmerhoek te zijn. Door het gezamenlijk onderhouden van een duurzame bijenstal, een bloemen- en pluktuin, een moes- en ...

Natuur & MilieuBuurt & omgevingOnderwijs
Goede gezondheid en welzijnDuurzame steden en gemeenschappenVerantwoorde consumptie en productie
Deel
Heerlijk werken in de buurttuin, je hebt niet eens groene vingers nodig!

Heerlijk werken in de buurttuin, je hebt niet eens groene vingers nodig!

Structureel werk · Flexibele uren
Boswinkelbeekweg 105, 7546 PA Enschede, Nederland
TuinierenKlussenBuiten
Natuur & MilieuBuurt & omgevingOnderwijs
Goede gezondheid en welzijnDuurzame steden en gemeenschappenVerantwoorde consumptie en productie
Activiteit Delen
Stichting de Bijenhoek
#78703
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Stichting-de-Bijenhoek/activiteiten/Heerlijk-werken-in-de-buurttuin-je-hebt-niet-eens-groene-vingers-nodig/78703 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

In de Bijenhoek zoeken we mensen die het fijn vinden om buiten te werken met de handen in de aarde, tussen de groenten en bloemen en samen met anderen.

Uitgebreide omschrijving

We hebben in de tuin veel 'groen' werk: bloemen zaaien, onkruid wieden, grond verbeteren, de moestuin onderhouden en in de zomer de groenten en bloemen verkopen. Als je het leuk vindt om met anderen aan te pakken en te helpen de tuin nog mooier te maken, ben je van harte welkom. Het is niet nodig 'groene ' vingers te hebben: we leren veel van elkaar en van het gewoon uitproberen.

Je werkt samen met de andere vrijwilligers. Je bent niet bang om vieze handen te krijgen of af en toe een flinke 'work-out' te hebben door met kruiwagens te sjouwen. In de maanden februari t/m oktober zijn we twee keer per week op maandag en donderdagochtend in de tuin. In de zomermaanden juni-september zijn we er ook twee vooravonden voor de verkoop van onze producten. De gevraagde inzet mag geheel flexibel zijn, samenwerking en gezelligheid staan voorop. KOM EEN KEER KOFFIEDRINKEN om kennis te maken!

Hoe kom ik er?

De Bijenhoek ligt naast de woonboerderij op 105 aan de Boswinkelbeekweg, vlakbij de busrotonde Disselhoek en het Wielerbaanbos.
Activiteit Delen
Enschede Activiteiten > Stichting de Bijenhoek > Heerlijk werken in de buurttuin, je hebt niet eens groene vingers nodig!

Over Stichting de Bijenhoek

De Bijenhoek is een buurttuin met als doel een ontmoetingsplek in de wijk de Helmerhoek te zijn. Door het gezamenlijk onderhouden van een duurzame bijenstal, een bloemen- en pluktuin, een moes- en kruiden tuin en diverse bessen, aardbeien, druiven en bramenstruiken brengen we mensen samen door aan de ene kant te tuin te onderhouden en daarnaast onze producten tegen kostprijs in de zomermaanden aan te bieden tijdens onze verkoopavonden. Daarnaast geven we vorm aan onze educatieve doelstelling door enkele keren per jaar voorlichting te geven aan scholen. Wat vooral belangrijk is, is dat het gezelligheid biedt aan zowel bezoekers als vrijwilligers.