Post | april 2020 | Leren & Inspireren | 2 min lezen

EIGEN KRACHT - M-Pact Ladies

Voor de Enschedese vrouw is er M-Pact Ladies. Dit platform – zoals de naam al doet vermoeden - is er speciaal voor vrouwen omdat M-Pact gelooft in de EIGEN KRACHT van hen! Maar… er is en blijft werk aan de winkel. Bijna de helft van alle vrouwen in Nederland is niet economisch zelfstandig. Veel vrouwen stoppen met werken als zij kinderen krijgen of kiezen voor een kleine deeltijdbaan.

Tevens ervaren veel vrouwen moeilijkheden wanneer zij weer aan de slag willen gaan. Door middel van diverse initiatieven stimuleert M-Pact Ladies vrouwen om weer in hun eigen kracht te gaan staan, hun talenten te (her)ontdekken, te benutten en te verzilveren. Want dat betekent dat zij zelfstandiger zijn, meer keuzevrijheid hebben en een sterkere positie in de maatschappij bemachtigen.

Denk hierbij aan (weer) een opleiding gaan doen, leuk (vrijwilligers)werk ontdekken of misschien wel als ZZP’er aan de slag te gaan. Daarnaast is er de mogelijkheid om je aan te melden voor een bedrijfsbezoek of een werkervaringsplek en natuurlijk denken wij bij stappen zetten ook aan je persoonlijke ontwikkeling! Op diverse thema’s als communicatie, presentatie, budgetteren, zelfvertrouwen, solliciteren en onderhandelen, kun je leuke en leerzame workshops volgen.


EIGEN KRACHT

'EIGEN KRACHT' is een voortzetting van het "Kracht on Tour Twente’ FIFE Event" en heeft als doel jou te inspireren je talenten, doelen en dromen te ontdekken én om stappen te blijven zetten. Denk daarbij aan (weer) een opleiding gaan doen, leuk (vrijwilligers)werk ontdekken of misschien wel als ZZP’er aan de slag te gaan. Tijdens de training gaan we inspirerende bedrijven bezoeken of een werkervaringsplek en natuurlijk denken wij bij stappen zetten ook aan je persoonlijke ontwikkeling! Op diverse thema’s als communicatie, presentatie, budgetteren, zelfvertrouwen, solliciteren en onderhandelen kun je leuke en leerzame workshops volgen. Kom, doe mee, wissel je ervaringen uit met andere vrouwen en vergroot je netwerk!


  • Ontdek waarom het het zo belangrijk is om economisch zelfstandig te zijn
  • Krijg een realistisch beeld van kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden
  • Werk aan je zelfvertrouwen/lef
  • Vergroot je netwerk
  • Ontwikkel persoonlijk leiderschap (initiatief, verantwoordelijkheid nemen)


EIGEN KRACHT is gericht op bewustwording en het vergroten van de economische zelfstandigheid van vrouwen en samenwerkingspartners. Vrouwen worden uitgedaagd stappen te zetten en (nieuwe) krachten en talenten te ontdekken en ontwikkelen. Tegelijk worden de samenwerkingspartners uitgedaagd mee te denken en mogelijkheden te faciliteren voor deze vrouwen. Het einddoel is uitstroom naar betaald werk, een eigen bedrijf of een arbeidsmarkt gerelateerde opleiding. Activiteiten : 4 groepen van minimaal 10 en maximaal 15 deelnemers, 12 wekelijkse bijeenkomsten.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

GROEI! gesprekken

| Leren & Inspireren
Als je nooit iets doet wat je nog niet eerder gedaan hebt, dan zal je ook niet groeien!
Lees meer

DOE MEE HUIS

| Leren & Inspireren
Het Doe Mee Huis is een multifunctioneel buurtcentrum voor jong en oud waar gezelligheid centraal staat ...
Lees meer

DOE MEE in Enschede!

| Leren & Inspireren
Het programma ‘ Doe mee in Enschede’ richt zich op nieuwkomers – vluchtelingen met een verblijfsvergunning – ...
Lees meer