Post | februari 2023 | Nieuws | 2 min lezen

Hartverwarmende actie voor de slachtoffers in Syrië en Turkije

15 februari stond in het teken van de landelijke actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije.


Ook Enschede deed mee! Binnen 48 uur is er een bazaar georganiseerd en gerealiseerd op het H.J. van Heekplein waarvan de opbrengst naar Giro555 gaat. De bazaar is een initiatief van verschillende samenwerkende partijen en vrijwilligers uit Enschede.


Loco burgermeester Niels van den Berg verklaarde rond 14:00 uur de bazaar officieel voor geopend met het doorknippen van een lint. Een grote groep vrijwilligers zorgde dat de dag goed verliep en hielp voor-, tijdens en na de tijd met het opruimen, schoonhouden, beantwoorden van vragen, deden hand en spandiensten en doken zelfs zelf achter kraampjes om te helpen met de verkoop.


De kraampjes waren ingericht door een divers gezelschap; plaatselijke kerken en moskeeën, Turkse en Syrische winkels die lekkernijen verkochten of mensen die zelf heel druk in de keuken in de weer geweest waren, om echte 'hapjes van thuis' te maken. Ook hadden diverse mensen kraampjes ingericht met vintage kleding en tweedehands spullen. Aan tafeltjes, die naast de markt opgesteld waren, zaten jongeren die gezichten beschilderden of nagels lakten om geld in te zamelen. De bereidwilligheid van alle deelnemers was echt enorm hartverwarmend. De sfeer was gemoedelijk, betrokken en zelfs gezellig te noemen, ondanks de beladen reden van deze dag.


De tussenstand rond 16 uur van het inmiddels gecollecteerde geld stond al op € 2500! De bazaar was toen nog maar net twee uur geopend en zou nog doorlopen tot voorbij 18:00 uur in de avond. Tot laat op de dag bleven mensen komen.

Natuurlijk droeg het fantastische weer vandaag daar ook veel aan bij; de zon scheen volop en het voelde echt al aan als lente. Heerlijke geuren van warme en zoete gerechten vulden onze neuzen. Overal werd met elkaar gepraat en verhalen gedeeld in een heerlijke hutspot van Arabisch, Turks, Armeens, Nederlands, handgewapper en gebarentaal. Het gevoel van medeleven en saamhorigheid is immers een taal die iedereen spreekt...en dat gevoel was ook op ieders gezicht te lezen.


Beeldmateriaal en eindstand

Foto's vind je op onze facebook pagina en op Instagram. Wil je weten wat het totaal bedrag is dat is ingezameld? Houd onze nieuwsberichten dan in de gaten, er komt nog een officieel artikel met natuurlijk de eindstand!


Kon je niet komen en wil jij ook helpen?

Kijk dan op de pagina van GIRO555 hoe jij kunt doneren.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Terugblik op de Enschedese Vrijwilligersdag 2022

| Nieuws
Dinsdag 7 juni was de eerste Enschedese Vrijwilligersdag. “En er zullen er nog veel meer volgen!"
Lees meer
AGORA M-Pact Sonja Mückenheim

Ambassadeurs voor AGORA

| Nieuws
Onze reporter interviewde projectleider Sonja Mückenheim voor onze samenwerkingspartner AGORA...
Lees meer