Post | februari 2022 | Nieuws | 1 min lezen

Internationale Vrouwendag 2022

Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema.


Internationale Vrouwendag is in de 20e eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en vrouwenkiesrecht. In 1911 werd de Vrouwendag voor het eerst internationaal gevierd, in 1912 voor het eerst in Nederland.


Op Internationale Vrouwendag wordt extra aandacht besteed aan emancipatie van vrouwen in onze samenleving. Onderwerpen als economische zelfstandigheid, vrouwenrechten en huiselijk geweld worden uitgelicht op 8 maart. Wereldwijd zijn er allerlei evenementen georganiseerd door vrouwen en organisaties, waarbij debat en bewustwording centraal staan en solidariteit gevierd wordt. Het thema voor 2022 is Kansengelijkheid en Solidariteit.


HOE VIEREN WE DAT IN ENSCHEDE?

Op dinsdag 8 maart heeft SIVE diverse activiteiten georganiseerd, bijgestaan door diverse organisaties waaronder M-Pact.

Er zijn vanaf 9.00 uur verschillende activiteiten waar men aan deel kan nemen. De meeste activiteiten zijn in de Centrale Bibliotheek in Enschede, maar ook in Rijksmuseum Twenthe en Concordia. Bijna alle activiteiten zijn gratis, alleen voor de workshops, het museum en de film wordt een eigen bijdrage gevraagd.


Vier je Internationale Vrouwendag 2022 samen met SIVE?

Via de link onder de blauwe knop vind je de pagina waar alle informatie over de activiteiten en een aanmeldingsformulier te vinden is. Daar kan een keus worden gemaakt uit de verschillende activiteiten. Maar let op! Vol = vol.


Deelname is voor bijna alle activiteiten gratis, maar reserveren is wel verplicht i.v.m. het maximum aantal plaatsen.

Voor elke deelnemer aan de SIVE Internationale Vrouwendag staat ook een goodiebag klaar.


Aanmelding via de website van SIVE is verplicht om deel te kunnen nemen!

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

'Mensenmens’ Lily Hartmans vertrekt bij M-Pact

| Nieuws
Mensenmens’ Lily Hartmans vertrekt bij M-Pact
Lees meer

Lintjesregen 2021

| Nieuws
2828 burgers koninklijk gedecoreerd vanwege bijzondere verdiensten voor de samenleving

De gelegenheid ...
Lees meer