Post | februari 2021 | Nieuws | 1 min lezen

LINTJESREGEN 2022

Ere wie ere toekomt


Kent u iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving? Altijd klaarstaat voor anderen? En dat al jarenlang? De burgemeester roept verenigingen, instellingen, maatschappelijke organisaties en burgers op om hem op dergelijke personen attent te maken door middel van een aanvraag voor een KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING.Wie kunnen onderscheiden worden?

Mensen die zich al zeer geruime tijd, intensief verdienstelijk maken voor de samenleving in de vorm van vrijwilligerswerk kunnen in aanmerking komen voor een lintje. Diegene moet nog wel steeds actief zijn als vrijwilliger of nog niet zo lang geleden zijn gestopt. Ook mensen die in hun werk uitzonderlijke prestaties leveren, kunnen worden onderscheiden. Die prestaties moeten dan veel verder gaan dan normaal van iemand in zijn of haar functie kan worden verwacht.

Procedure


De meeste uitreikingen gebeuren tijdens de “Algemene Gelegenheid”, beter bekent als de “lintjesregen”. Dit is meestal de laatste werkdag vóór Koningsdag.


Het gehele traject neemt geruime tijd in beslag. Aanvragen voor de lintjesregen voor 2022 moeten vóór 1 juli aanstaande worden ingediend bij de gemeente Enschede. De burgemeester brengt advies uit aan de commissaris van de Koning over alle voorstellen. Vervolgens geeft de commissaris van de Koning een oordeel en stuurt het voorstel naar het Kapittel voor de Civiele Orden. Dit onafhankelijke college geeft een zwaarwegend advies aan de betrokken minister. Wanneer de minister positief beslist, wordt de onderscheiding bij Koninklijk Besluit verleend.


Meer informatie?

Personen die iemand willen voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding en meer willen weten over de criteria en/of een aanvraag willen indienen, kunnen contact opnemen met Marijke Wolterink, tel. 053-4818167 of per mail [email protected].


Het is vanzelfsprekend alleen mogelijk om aanvragen in te dienen voor iemand anders dan uzelf. Meer informatie over de lintjesregen vindt u op de site van de gemeente Enschede, www.enschede.nl en dan naar digitaal loket onder Koninklijke Onderscheidingen of klik op de link button!

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Week van Lezen & Schrijven

| Nieuws
Donderdag 8 september t/m woensdag 14 september 2022
Programma Week van Lezen en Schrijven
Lees meer

Vers van de pers!

| Nieuws
Afgelopen 7 juni is, tijdens de Enschedese Vrijwilligersdag, de derde editie van de EnschedeDoet! krant ...
Lees meer

Terugblik op de Enschedese Vrijwilligersdag 2022

| Nieuws
Dinsdag 7 juni was de eerste Enschedese Vrijwilligersdag. “En er zullen er nog veel meer volgen!"
Lees meer