Post | september 2022 | Nieuws | 2 min lezen

Manna Buurtpicknick Enschede Zuid

Door: M. Tetteroo


Op zaterdag 24 september 2022 organiseerde zorgorganisatie Manna vier buurtpicknicks in Twente. Er was een picknick in Rijssen, in Vriezenveen, Enschede Noord én in Enschede Zuid.


“Ons doel is dat niemand meer eenzaam is. We organiseren daarom allerlei activiteiten om mensen met elkaar in verbinding te brengen. De Buurtpicknicks horen daar ook bij. Samen eten verbindt. Zeker als mensen met bekende en onbekende mensen aan tafel zitten. Dan ontstaan de contacten vanzelf. Dit jaar organiseren we de buurtpicknicks samen met wijkcentra. Zo zijn we hier bij het Stroinkshuis uitgekomen. Alle cliënten uit Enschede Zuid zijn uitgenodigd, maar ook mensen hier uit de buurt. In totaal zitten hier nu 200-220 mensen te eten,” vertelt Margreet Wiebols, organisatieadviseur bij Manna.


Op het plein voor het Stroinkshuis staan veel tafels en stoelen. Er hangen slingers en er staan beachflags. Op de tafels staan groene plantjes. Margreet: “Die zijn gesponsord door Vredehof Uitvaartverzorging. Na afloop verdelen we die onder de gasten.”


De gasten hebben allemaal een Hawaii-slinger om en velen ook nog een cowboyhoed op. Het is gelukkig droog ondanks de voorspelde regen. Medewerkers van Manna schenken koffie, thee en melk in. Accordeonist Harry Eulderink speelt verschillende liedjes. Scholieren van Bonhoeffer College, locatie Wethouder Beversstraat helpen met uitdelen van de lunchpakketten. Anne: “We zitten in de derde van Zorg en Welzijn. Dit is onze maatschappelijke stage. Het is leuk om te doen.”

Een man: “Kijk ik heb een tasje gekregen.” Een vrouw verderop: “Er zat een wrapje in. Lekker hoor. Heb jij ook een wit broodje kaas?” Haar buurvrouw: “Nee, ik heb een bruin broodje ham. Wil je ruilen?”


Het M-Pact DoeMeeHuis heeft de lunches verzorgd. Mildred Beetz, M-Pact: “De tasjes zijn de lunchpakketjes. Iedereen krijgt een wrap gezond, een broodje kaas of ham en een warm saucijzenbroodje. We hebben vandaag 250 lunchpakketjes gemaakt.” Mildred is in de keuken geholpen door Jennifer, Job, Paulien en Visia. Ook de dames van de creagroep hebben geholpen met broodjes smeren. “We zijn al om half negen begonnen! Maar het is leuk hoor én lekker!”


 

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Uitreiking Enschedese Vrijwilligersprijs 2020

| Nieuws
Na een spannende stemronde waarin nek aan nek 'gestreden' werd om de 1e, 2e en 3e prijs zijn, van de zeven ...
Lees meer

Uitreiking Overijsselse Vrijwilligersprijs: Drie winnaars in Enschede!

| Nieuws
Door: M.Tetteroo, 25-11-2020

Op dinsdag 24 november werden drie vrijwilligersorganisaties in het ...
Lees meer