Post | februari 2023 | Nieuws | 2 min lezen

Enschede heeft een geweldige bijdrage geleverd voor Giro555 !

Een bazaar om geld in te zamelen voor Giro55

Door: M.Tetteroo


Verschillende organisaties en vrijwilligers organiseerden samen een bazaar op woensdag 15 februari. De opbrengst van de bazaar ging volledig naar Giro555. En het was een groot succes! Er werd €8.897,00 opgehaald. 


Bazaar

Het was druk op het Van Heekplein. De zon scheen en het was niet koud. Locoburgermeester Niels van den Berg en raadslid Zehra Ceben openden samen om 14.00 uur de bazaar. Een bazaar de naam voor een markt in Turkije en Syrië. Een bazaar heeft verschillende kraampjes met eten, kleding, sieraden en ga zo maar door. De bazaar in Enschede was natuurlijk om geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Daarom werden de kraampjes ingericht door verschillende organisaties, kerken, moskeeën.


Bezoekers stonden in de rij voor zelfgemaakte Syrische linzensoep. Voor zelfgemaakte ‘hapjes van thuis’. Voor baklava van Turkse en Syrische winkels. Of ze snuffelden tussen vintagekleding en tweedehandsspullen. Er werd geschminkt. Nagels werden gelakt… Er werd ook veel gepraat in het Arabisch, Turks, Armeens en het Nederlands. Maar iedereen begreep elkaar. Want iedereen voelde het verdriet en de zorgen. Daar waren geen woorden voor nodig. Toch was het een gezellige bazaar. En iedereen deed zijn best om zo veel mogelijk geld in te zamelen


Enschede helpt mee!

Woensdag 15 februari was de landelijke actiedag voor Giro555. Daarom wilden verschillende organisaties in Enschede helpen. Deze bazaar werd daardoor binnen 48 uur georganiseerd. Dankzij een grote groep vrijwilligers verliep alles op rolletjes. De vrijwilligers zorgden voor koffie, thee en water. Ze hielpen met voorbereiden, schoonmaken, opruimen en verkopen.

Om 16.00 uur was er al €2500 opgehaald. De hele middag bleven mensen nog op de gezelligheid en de heerlijke geuren afkomen. Daardoor is er in totaal €8.897,00 opgehaald!


Iedereen bedankt voor de hulp, inzet en de fijne samenwerking. En ook alle bezoekers bedankt.

Fijn dat we ons samen konden inzetten voor de mensen in Turkije en Syrië. Op de Facebookpagina van M-Pact en onze Instagram kun je allerlei foto’s en filmpjes van de bazaar bekijken. 


Kon je niet komen en wil jij ook helpen? Kijk dan op de pagina van GIRO555 hoe jij kunt doneren. Of gebruik de knop hieronder.
Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
Op woensdagavond 28 september was in Metropool Enschede de Kick-off van Music Moves Enschede 2022. In de zaal zitten de jongeren die dit jaar meedoen, vertegenwoordigers van betrokken organisaties en ambassadeurs van Music Moves.

Music Moves Enschede is van start!

| Nieuws
Op woensdagavond 28 september was in Metropool Enschede de Kick-off van Music Moves Enschede 2022. In de zaal ...
Lees meer
Op zaterdag 24 september 2022 organiseerde Zorggroep Manna vier buurtpicknicks in Twente. Er was een picknick in Twenterand, in Vriezenveen, Enschede Noord én in Enschede Zuid.

Manna Buurtpicknick Enschede Zuid

| Nieuws
Op zaterdag 24 september 2022 organiseerde Zorggroep Manna vier buurtpicknicks in Twente. Er was een picknick ...
Lees meer
Donderdag 8 september t/m woensdag 14 september 2022  : Programma Week van Lezen en Schrijven

Week van Lezen & Schrijven

| Nieuws
Donderdag 8 september t/m woensdag 14 september 2022
Programma Week van Lezen en Schrijven
Lees meer