Post | oktober 2022 | Nieuws | 2 min lezen

Music Moves Enschede is van start!

Op woensdagavond 28 september was in Metropool Enschede de Kick-off van Music Moves Enschede 2022. In de zaal zitten de jongeren die dit jaar meedoen, vertegenwoordigers van betrokken organisaties en ambassadeurs van Music Moves.

Door: M.Tetteroo


“Welkom bij Music Moves Enschede 2022! Toen ik als 16 jarige met mijn band op de Oude Markt speelde, vond ik het bijzonder om al die mensen te mogen raken met muziek. Om ze in beweging te brengen. De komende maanden gaan we samen aan de slag om nog veel meer mensen te bereiken door- en met muziek. En dan vooral die mensen die normaal die kans niet krijgen,” vertelt Reinoud Beimers, oprichter van Music Moves enthousiast.


Op woensdagavond 28 september was in Metropool Enschede de Kick-off van Music Moves Enschede 2022. In de zaal zitten de jongeren die dit jaar meedoen, vertegenwoordigers van betrokken organisaties en ambassadeurs van Music Moves. Singer-songwriter Chris Egbers, één van die ambassadeurs trapt de avond af met een spetterend optreden.

Ambassadeur rapper Pjotr vertelt wat muziek voor hem betekent. Hoe muziek hem door moeilijke tijden heeft geholpen. Dat hij toch voor een muzikale carrière heeft gekozen, omdat daar zijn hart lag. Maar dat dat een moeilijke weg was met allerlei bijbaantjes en dingen uitproberen. Totdat het ging lopen nadat hij zijn eerste single uit had gebracht. Hij kreeg een contract bij de platenmaatschappij van Snelle. Waarom hij muziek maakt? Omdat hij met muziek mensen kan inspireren. Met muziek kun je impact maken. Iets betekenen voor een ander.


Wat is Music Moves?

Music Moves is een beweging waarbij jongeren de kans krijgen om zichzelf te ontwikkelen, anderen te ontmoeten en iets voor anderen te doen. Ze organiseren een muzikaal event voor een kwetsbare doelgroep. Een dansworkshop voor vluchtelingen. Een middag trommelen voor gehandicapte kinderen. Samen liedjes van vroeger zingen met senioren. En ga zo maar door…

Jessie von Piekartz, projectcoördinator vanuit Saxion: “We zijn trots dat wij als opleiding Social Work van Saxion partner zijn van Music Moves. Samen gaan we de komende weken dit gave project uitvoeren.” Jasmin Dubbink, projectcoördinator vanuit M-Pact: “Alle deelnemers krijgen de komende vier weken iedere donderdagavond een training. Tijdens de eerste avond gaat het om kennismaken, maar gaan ze ook gelijk groepjes maken en brainstormen. Wat voor event zouden ze willen organiseren? Tijdens de volgende trainingen gaat het over eventorganisatie, sponsoring, werken met vrijwilligers en over de doelgroepen.”

Jessie: “En op 15 november is het showtime! Op die dag vinden alle evenementen plaats. En uiteraard sluiten we af met een knallend feest voor en met alle deelnemers.”


Reinoud: “Bovendien kunnen we vanuit een fonds voor ieder event €500 aanvragen, dus als dat geen feestjes worden?! Aan alle jongeren die hier aanwezig zijn: geweldig dat jullie meedoen! Veel plezier en succes! Aan iedereen die dit artikel leest en denkt ‘ik wil ook’, dat kan!


Er is nog plek om mee te doen. Aanmelden kan nog t/m woensdag 5 oktober.”


Aanmelden of meer informatie op www.music-moves.nl; mailen naar projectcoördinator Jasmin Dubbink: [email protected] of bel naar 053-4323304.Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
AGORA M-Pact Sonja Mückenheim

Ambassadeurs voor AGORA

| Nieuws
Onze reporter interviewde projectleider Sonja Mückenheim voor onze samenwerkingspartner AGORA...
Lees meer