Post | maart 2020 | Leren & Inspireren | 4 min lezen

OVER EVA - M-Pact Ladies

Enschedese Vrouwen met Ambitie


Met de aanpak EVA organiseren lokale organisaties leertrajecten voor vrouwen om hun vaardigheden te verbeteren en hen te motiveren aan de slag te gaan. Professionals en vrijwilligers begeleiden deze trajecten. Dit kunnen groepsbijeenkomsten zijn of individuele begeleiding door een vrijwilliger. Via deze website kunnen de vrouwen zowel in de groepsbijeenkomsten als zelfstandig online oefenen met vaardigheden.


De aanpak EVA focust op vrouwen die de ambitie hebben aan de slag te gaan met een baan, vrijwilligerswerk of een opleiding. Zij willen daarvoor vaardigheden als lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden verbeteren. De aanpak is er ook voor vrouwen die hun toekomstmogelijkheden willen verkennen. De aanpak is zowel geschikt voor vrouwen met Nederlands als moedertaal (NT1) als voor vrouwen die Nederlands als tweede taal hebben (NT2). Voorwaarde is dat zij aanspreekbaar zijn in het Nederlands en dus niveau 1F of A2 hebben.


EVA is ontwikkeld door:

Stichting Lezen & Schrijven.DEELNEMEN AAN EVA


ALS DEELNEMER…

wordt je door je vrijwilligerscoach gemotiveerd, geïnspireerd en ondersteund, om aan je vaardigheden te werken en je toekomstmogelijkheden te verkennen.

volg je een traject, waarin je leert hoe je jezelf ontwikkelt en hoe je doelen behaald.

 • volg je een van de verdiepingsmodules, namelijk; ‘In je kracht’ of ‘Aan de slag’.
 • wordt je ondersteund door een vrijwilligerscoach van M-Pact.
 • de vrijwilligerscoach begeleid je in groepsbijeenkomsten of individueel, samen met een docent;
 • maak je gebruik van het digitale (les)materialen die beschikbaar zijn via evaenik.nl

VERDIEPINGSMODULES:


EVA ‘In je kracht’

Stel; je werkt al een tijd niet meer, of hebt nog nooit gewerkt. Dan is het vaak moeilijk om je eigen talenten te herkennen. Dat is jammer, want je kunt vaak meer dan je zelf denkt. Tijdens de bijeenkomsten, leer je meer in je kracht te staan en om je eigen mogelijkheden te herkennen en ontwikkelen.


EVA ‘Aan de slag’

Heb jij de wens om een betaalde baan of onderneming te starten? Samen met een vrijwilligerscoach ga jij kijken naar alle mogelijkheden op het gebied van (vrijwilligers)werk. Je leert meer over solliciteren en financiën en je wordt ondersteunt om je doelen te behalen.


Voor jezelf

Dit is een traject van elf groepsbijeenkomsten voor vrouwen die een droom hebben om een eigen onderneming te starten. Vaak is het beeld dat je daarvan hebt onrealistisch. Het doel van ‘Voor Jezelf!’, is om je bewust te maken van wat er allemaal bij komt kijken en je kwaliteiten en ontwikkelpunten te ontdekken. Aan het eind van de cursus kun je zelf de conclusie trekken of je vervolgstappen wil gaan zetten naar een eigen onderneming of niet.


ALS VRIJWILLIGER…

 • motiveer en inspireer je vrouwen om aan hun vaardigheden te blijven werken en hun toekomstmogelijkheden te verkennen. Je ondersteunt ze hierbij;
 • volg je een training, waarin je leert hoe je volwassenen ondersteunt bij het ontwikkelen van zichzelf en het bereiken van hun doelen.
 • volg je, afhankelijk van de deelnemer(s) die je gaat begeleiden, een van de verdiepingsmodules over de aanpak voor laaggeletterde vrouwen;
 • wordt je ondersteund door M-Pact;
 • begeleid je vrouwen in groepsbijeenkomsten of individueel.
 • maak je gebruik van de papieren en digitale (les)materialen die beschikbaar zijn via evaenik.nl

VERDIEPINGSMODULES:


Trainingsmodule ‘In je kracht’ 

Je leert deelnemende vrouwen te stimuleren om eigen talenten en toekomstmogelijkheden te verkenen en het zelfvertrouwen te vergroten. Ze kunnen zich oriënteren over een mogelijke vrijwilligerswerk, opleiding of baan. Je raakt bekend met online materialen op evaenik.nl die je hiervoor kunt inzetten.


Trainingsmodule ‘Aan de slag’ 

Je leert vrouwen begeleiden met een concrete wens om een betaalde baan of onderneming te starten. Je leert hoe je specifieke lesmaterialen over werk, solliciteren en financiën kunt inzetten. Je leert meer over coaching en het motiveren van deelnemers bij het behalen van hun doelen.


Voor jezelf 

Dit is een traject van elf groepsbijeenkomsten voor vrouwen die een droom hebben om een eigen onderneming te starten, met begeleiding van een vrijwilliger. Vaak is het beeld dat de vrouwen daarvan hebben onrealistisch. Het doel van ‘Voor Jezelf!’, is: om ze bewust te maken wat er allemaal bij komt kijken bij het starten van een onderneming en inzicht te geven in hun eigen ontwikkelpunten. Aan het eind van het traject weet de deelnemer of zij vervolgstappen wil gaan zetten naar een eigen onderneming of niet.


EVA training

Voor DEELNEMERS 


Stel; je werkt al jaren niet meer of hebt nog nooit gewerkt. Dan is het vaak moeilijk om je eigen talenten te herkennen. Dat is jammer, want je kunt meer dan jezelf denkt.

Tijdens EVA bijeenkomsten leer je meer in je kracht te staan, je eigen mogelijkheden herkennen en ontwikkelen.

Je gaat met je ontwikkeling aan de slag, bepaal je doelen en ga je stappen zetten naar je doel met de ondersteuning van een coach.

Wil je werken aan je ontwikkeling, verkennen en aan de slag gaan met de mogelijkheden voor je toekomst meld je aan!


Wil je meer advies en informatie? Vraag dan om onze flyer of maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.


Hacer Bircan-Öcal

M-Pact Educatie

Volksuniversiteit Enschede

Projectleider Educatie & Participatie


Mail: [email protected]

Tel: 053 - 4323304


De EVA vrijwilligster (coach):

Als vrijwilliger (coach)

 • volg je een training waarin je leert hoe je volwassenen ondersteunt bij het ontwikkelen van zichzelf en bereiken van resultaten
 • wordt je ondersteund door M-pact
 • Maak je gebruik van digitale en papieren (les)materialen

Wil je ook de vrouwen

 • Inspireren en motiveren om aan de slag te gaan met hun ontwikkeling.
 • Begeleiden naar vrijwilligerswerk, opleiding of een baan in groepsbijeenkomsten of individueel

 

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

ZorgVrijwilliger

| Leren & Inspireren
Net dat beetje extra aandacht dat een wereld van verschil maakt
Zorgvrijwilliger gaat verder dan de ...
Lees meer

EIGEN KRACHT - M-Pact Ladies

| Leren & Inspireren
Voor de Enschedese vrouw is er M-Pact Ladies. Dit platform – zoals de naam al doet vermoeden - is er speciaal ...
Lees meer

Senioren 55+

| Leren & Inspireren
SENIOREN ACTIEF IN ENSCHEDE
Heeft u tijd en energie en zou u dat willen gebruiken om uw woonplaats nog ...
Lees meer