Post | maart 2022 | Nieuws | 1 min lezen

Wie verdient er volgens u een koninklijke onderscheiding?

Ere wie ere toekomt : lintjesregen 2023


Kent u iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving? Altijd klaarstaat voor anderen? En dat al jarenlang?


Veel verenigingen, instellingen en organisaties zouden zonder de inzet van deze mensen vaak niet eens meer kunnen bestaan. Daarom roept de burgemeester iedereen op om deze mensen voor te dragen voor een koninklijke onderscheiding.


Lange procedure

De meeste koninklijke onderscheidingen reikt de burgemeester uit tijdens de “Algemene Gelegenheid”, ook wel de “lintjesregen” genoemd. Dit is meestal de laatste werkdag vóór Koningsdag.


De procedure van aanvraag tot uitreiking neemt veel tijd in beslag. Daarom moeten aanvragen voor de lintjesregen voor 2023 uiterlijks 15 juni 2022 al worden ingediend bij de gemeente Enschede.


Meer informatie

Wilt u iemand voordragen of wilt u meer informatie over de criteria? Neem dan contact op met Marijke Wolterink. Ze is telefonisch te bereiken via 053-4818167 of per e-mail: [email protected].


Meer informatie over de lintjesregen is ook te vinden op de website van de gemeente Enschede, onder Koninklijke Onderscheidingen of via link onder blauwe knop.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Kun je niet lezen? Het staat er toch gewoon!

| Nieuws
Op woensdag heeft het ‘Huis voor Taal en Meedoen’ het certificaat voor Taalhuizen van de ...
Lees meer

Goed – beter - best

| Nieuws
In het kader van de 'week van Lezen & Schrijven', sluit schrijfster Linda Bruins-Slot aan bij een taalles in ...
Lees meer

Music Moves Enschede is van start!

| Nieuws
Op woensdagavond 28 september was in Metropool Enschede de Kick-off van Music Moves Enschede 2022. In de zaal ...
Lees meer