Post | maart 2022 | Nieuws | 1 min lezen

Wie verdient er volgens u een koninklijke onderscheiding?

Ere wie ere toekomt : lintjesregen 2023


Kent u iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving? Altijd klaarstaat voor anderen? En dat al jarenlang?


Veel verenigingen, instellingen en organisaties zouden zonder de inzet van deze mensen vaak niet eens meer kunnen bestaan. Daarom roept de burgemeester iedereen op om deze mensen voor te dragen voor een koninklijke onderscheiding.


Lange procedure

De meeste koninklijke onderscheidingen reikt de burgemeester uit tijdens de “Algemene Gelegenheid”, ook wel de “lintjesregen” genoemd. Dit is meestal de laatste werkdag vóór Koningsdag.


De procedure van aanvraag tot uitreiking neemt veel tijd in beslag. Daarom moeten aanvragen voor de lintjesregen voor 2023 uiterlijks 15 juni 2022 al worden ingediend bij de gemeente Enschede.


Meer informatie

Wilt u iemand voordragen of wilt u meer informatie over de criteria? Neem dan contact op met Marijke Wolterink. Ze is telefonisch te bereiken via 053-4818167 of per e-mail: [email protected]


Meer informatie over de lintjesregen is ook te vinden op de website van de gemeente Enschede, onder Koninklijke Onderscheidingen of via link onder blauwe knop.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Kijk eens wat ze hebben bereikt!

| Nieuws
Twee intervisiegroepen van ‘Doe Mee in Enschede’ hebben afgelopen maanden hun traject succesvol afgerond.
Lees meer