VRIJWILLIGERSDAG

07 december en 07 juni

Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol, en talloze mensen doen het met veel inzet en plezier. In Enschede zetten we daarom onze vrijwilligers jaarlijks extra in het zonnetje! In Enschede doen we dat jaarlijks op 7 december, tijdens de Nationale Vrijwilligersdag. Vanaf 2022 komt daar ook de Enschedese Vrijwilligersdag bij op 7 juni!


Op deze manier kunnen de organisaties zelf iets leuks organiseren voor hun vrijwilligers op 7 december tijdens de landelijke dag, en doet Gemeente Enschede, in samenwerking met M-Pact, het nog eens 'extra' op een vaststaande jaarlijkse dag, speciaal voor de vrijwilligers in Enschede!


Binnenkort meer info!

De voorgaande jaren:

HOERA!

Dit zijn de winnaars van 2020

De Enschedese Vrijwilligersprijs 2020 is gewonnen door de Vrijwilligers van MST (gecoördineerd door UvV Vrijwilligers).

“Het is fantastisch! We zijn zeer vereerd,” aldus Sybrand Schepel, voorzitter van de UvV. “Het is echt een blijk van waardering voor het harde werk dat onze vrijwilligers al decennialang doen.” De vrijwilligers van het MST zijn aangemeld doordat vrijwilliger Diane van Geffen door velen werd genomineerd. Zij werkt al 19 jaar als vrijwilliger op de Thoraxafdeling van het MST. “Ik ben daar begonnen als gastvrouw en ben inmiddels doorgegroeid tot projectleider. Maar ik werk ook nog steeds gewoon op de vloer! Het is zo fijn om mensen, die het spannend vinden of bijvoorbeeld alleen zijn, te kunnen begeleiden naar hun afspraken. Onze steun is voor hen vaak een pak van hun hart!” Met de prijs is ze zeer vereerd. “Ik vind het heel bijzonder. Eigenlijk is het de kers op de taart!”

De tweede prijs was voor de vrijwilligers van de Voedselbank Enschede-Haaksbergen.

“We zijn hartstikke blij met de prijs. De prijs is ook een goed initiatief om alle vrijwilligers te bedanken, vertelt Lennard, bestuurslid vrijwilligerszaken. Vrijwilliger Farha: “Ik doe van alles bij de voedselbank: lunch maken voor de vrijwilligers, inpakken van tassen, vertalen voor mensen die alleen Aramees of Arabisch spreken en ga zo maar door. Ik werk er 20 uur per week. Het is voor mij echt een fijne vaste plek.”


De derde prijs was voor Hospice Enschede.

Het Hospice is een plek waar de persoon centraal staat. De vrijwilligers zijn er als steun en toeverlaat, voor een lach en een traan. “We zouden de deuren wel kunnen sluiten als we geen vrijwilligers meer hadden.” Het afgelopen jaar was extra zwaar, omdat door de corona familieleden niet bij het afscheid van hun dierbaren konden zijn. Toch stonden de vrijwilligers voor iedereen klaar!


Tijdens een besloten bijeenkomst in Prismare op maandag 7 december is corona-proof de Enschedese Vrijwilligersprijs 2020 uitgereikt. De bijeenkomst was live op Facebook te volgen. 


Hieronder een korte filmimpressie van de uitreiking:

Dit zijn de winnaars van 2019:

"Smileyveld Stroinkslanden"

Vrijwilligers zijn toppers en mogen best eens in het zonnetje gezet worden. Daarom organiseert M-Pact elk jaar, op 7 december tijdens de Nationale Vrijwilligersdag, de "dag voor de vrijwilliger". Deze dag bestaat uit een middag met een erg leuk en dynamisch programma voor de Enschedese vrijwilligers. Tijdens dit programma wordt ook de Enschedese Vrijwilligersprijs uitgereikt!


Ook in 2020 zal M-Pact in samenwerking met Gemeente Enschede er een memorabele dag van maken al zal deze er, vanwege de corona-maatregelen, anders uitzien dan in de voorgaande jaren. Binnenkort zal bekend gemaakt worden op welke manier er een invulling gegeven gaat worden aan deze jaarlijkse dag om alle vrijwilligers in Enschede in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet. Want ongeacht welk vrijwilligerswerk dat u doet; u bent stuk voor stuk 'toppers'!


Foto: Prijswinnaars 2019 "Smileyveld Stroinkslanden"