Skip Sidebar

Alifa

Non-profit

Over ons

Alifa biedt maatschappelijke versterking, activering en ondersteuning. Wij stimuleren mensen om grip te krijgen op hun eigen leven, om zelfstandig en in contact met anderen mee te doen in de ...

Welzijn
Deel

Gespreksleider/taalvrijwilliger voor Praathuis in Zuid gezocht!

Structureel werk · 2 uur/week
Wesseler-nering 46 7544 JC Enschede
Welzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Alifa
#54504
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Alifa1/activiteiten/Gespreksleidertaalvrijwilliger-voor-Praathuis-in-Zuid-gezocht/54504 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

De focus ligt bij deze activiteit op het beter leren spreken en luisteren in het Nederlands.

Uitgebreide omschrijving

De Taalaanpak van Alifa in Enschede heeft als missie om alle volwassen inwoners van onze gemeente zelfstandig te laten meedoen in de maatschappij. Een belangrijke voorwaarde daaraan is dat iedereen de Nederlandse taal goed beheerst. Alifa ondersteunt mensen met het leren van de taal op verschillende manieren. De focus ligt bij deze activiteit op het beter leren spreken en luisteren in het Nederlands.


Het Praathuis vindt elke woensdag en donderdagmorgen plaats van 10.30 tot 12.00 uur in de bibliotheek in het winkelcentrum Enschede Zuid.


Herken jij je in deze punten?

• Vriendelijk.

• Zelfstandig.

• Flexibel (je weet nooit wie er bij jou aan tafel komt).

• Bereid om een groepje van max. 4 mensen les te geven.

• Perfecte beheersing van de Nederlandse taal.

• Vast beschikbaar op de woensdag en/of donderdagochtend.


Vanuit Alifa krijg je een basistraining aangeboden die je kosteloos volgt. Hier krijg je nuttige tips voor tijdens het lesgeven en maak je kennis met verschillend lesmateriaal. In ruil voor je inzet krijg je enorm veel waardering en dank van je deelnemer(s). Je maakt vrienden voor het leven en maakt kennis met de verschillende culturen die er in Enschede te vinden zijn. Hier leer je zelf ook weer van. Tevens kom je in een gezellig team van ca. 5 vrijwilligers waar je elkaar ondersteunt in het begeleiden van de deelnemers. Daarnaast is er een aantal keren per jaar een leuke vrijwilligersactiviteit en een eindejaarsattentie.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.2 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Alifa

Alifa biedt maatschappelijke versterking, activering en ondersteuning. Wij stimuleren mensen om grip te krijgen op hun eigen leven, om zelfstandig en in contact met anderen mee te doen in de samenleving. Onze focus ligt daarbij op preventief en integraal werken.