Skip Sidebar
Alifa

Alifa

Non-profit

Over ons

Alifa biedt maatschappelijke versterking, activering en ondersteuning. Wij stimuleren mensen om grip te krijgen op hun eigen leven, om zelfstandig en in contact met anderen mee te doen in de ...

Welzijn
Deel
Twentse Cameraadjes: een praatkameraad via de camera

Twentse Cameraadjes: een praatkameraad via de camera

Structureel werk · 1 uur/week
Enschede
OnderwijsNederlandsSociaal contactTrainingComputer
WelzijnVluchtelingen & MinderhedenOnderwijs
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Alifa
#36957
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Alifa1/activiteiten/Twentse-Cameraadjes-een-praatkameraad-via-de-camera/36957 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Alifa Taalaanpak in Enschede heeft als missie om alle volwassen inwoners van onze gemeente zelfstandig te laten meedoen in de maatschappij. Een belangrijke voorwaarde is dat iedereen de Nederlandse taal goed beheerst. Alifa ondersteunt mensen met het leren van de taal, op verschillende manieren. We doen dit als samenwerkingspartner binnen het Huis voor Taal en Meedoen.

Voor het digitale onderdeel Twentse Cameraadjes zijn wij op zoek naar enthousiaste taalvrijwilligers die online willen kletsen met andere Enschedeërs die onze taal willen leren.


WAT GA JE DOEN?

Twentse Cameraadjes zijn kameraden via de camera. Ze vinden het leuk om mensen te helpen bij het leren van onze soms lastige taal. Daarbij hebben ze geduld, zijn ze vriendelijk en houden ze rekening met de wensen van hun deelnemer(s). Voor nuttige tips kun je de E-learning van ‘Het begint met Taal’ volgen of filmpjes bekijken.

Twentse Cameraadjes hebben iedere week 1 a 2 keer per week contact met elkaar, gedurende een blok van 10 weken. Als jullie beide willen kan het contact steeds verlengd worden tot maximaal 40 weken. Je kiest samen met je deelnemer(s) een tijdstip. Het is dus prima te combineren met een gezinsleven of een (parttime) baan.


WAT BIEDEN WIJ JOU?

Met vrijwilligerswerk doe je niet alleen iets voor een ander, je krijgt er zelf ook wat voor terug. Je maakt vrienden voor het leven en maakt kennis met de verschillende culturen die er in Enschede te vinden zijn. Hier leer je zelf ook weer van. Ondertussen krijg je vanuit Alifa alle ondersteuning die je nodig hebt om het traject tot een succes te maken. Daarnaast is er enkele keren per jaar een leuke vrijwilligersactiviteit en een kerstpakket.


Wil je ook meedoen of heb je vragen? Neem dan contact op met Sanne Klaassen, te bereiken via de blauwe knop 'Aanmelden'.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Alifa

Alifa biedt maatschappelijke versterking, activering en ondersteuning. Wij stimuleren mensen om grip te krijgen op hun eigen leven, om zelfstandig en in contact met anderen mee te doen in de samenleving. Onze focus ligt daarbij op preventief en integraal werken.