Skip Navigation

Concordia

Non-profit

Over ons

Concordia maakt kunst vanzelfsprekend, op drie prachtige locaties in hartje Enschede. In het mooiste theater van Enschede aan de Oude markt kan publiek terecht voor spraakmakende (inter-)nationale...

Cultuur & KunstEducatieKinderen & Jeugd
Deel

Cinekid Festival Concordia

Eenmalig · 4–8 uur
7511 HC, Enschede, Overijssel, Nederland
Begeleiding
Mensen begeleidenNederlands
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Concordia1/activiteiten/Cinekid-Festival-Concordia/27428 om je aan te melden
SamenvattingConcordia zoekt vrijwilligers die begeleiden in het Medialab tijdens het Cinekid Festival!
Uitgebreide omschrijving

Cinekid is een film-, televisie- en mediafestival in Amsterdam voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Het festival vindt elk jaar plaats in de herfstvakantie. Daarnaast zijn de nieuwste films, televisieproducties, media-installaties, workshops en tutorials ook op 10 verschillende festivallocaties in het land te zien. Ook is er dit jaar een nieuw online platform van Cinekid waarop dit te zien is. 


Concordia is een van de locaties in Nederland die meedoet aan het jaarlijkse Cinekid Festival. Dit unieke evenement vindt plaats van 12 t/m 16 oktober 2020. Naast kwalitatieve filmvertoningen bestaat het festival verder uit een Cinekid Medialab: een digitale leer- en speeltuin met diverse installaties en workshops waar kunst en techniek samenkomen.  


Voor het begeleiden van de kinderen in het Medialab zijn wij op zoek naar vrijwilligers.


Wat ga je doen? 

-       Je gaat (groepjes) kinderen begeleiden met de doe-opdrachten van de installaties en

workshops. o.a. VR experiences, greenscreen workshops, wandelen in je eigen tekening en toffe games. 

-       Je gaat bezoekers ontvangen en informeren. 

-       Je gaat surveilleren in de ruimte en houdt deze opgeruimd. 


Functieprofiel

Concordia is op zoek naar vrijwilligers die: 

-       Enthousiast en energiek zijn; 

-       Inlevingsvermogen hebben in de belevingswereld van kinderen;

-       Informatie kunnen doorgeven aan kinderen op een educatieve en speelse manier;

-       Affiniteit hebben met media en techniek;

-       Zelfstandig en flexibel kunnen werken; 

-       Georganiseerd te werk kunnen gaan; 

-       Ervaring met het werken met kinderen is een pré. 


Werktijden

Het Medialab vindt plaats in de herfstvakantie van maandag 12 t/m vrijdag 16 oktober 2020. Het lab is van 10:00 tot 17:00 geopend. Het is mogelijk om zowel een gehele dag als een dagdeel te werken. Bij voorkeur kun je op minimaal 2 dagen komen helpen. 

 

 

 

Tegenprestatie

Een mooie kans om ervaring op te doen in het werkveld en zelf wat meer kennis op te doen over de media- en techniekwereld. Je komt te werken in een leuk en enthousiast team. Je inzet belonen we graag met een 2 kaartjes voor ons filmhuis, waarmee je een film naar keuze kunt bijwonen. 


Interesse?

Wil je je graag aanmelden als vrijwilliger of wil je eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact op met mij via het contactformulier of bel naar 053-240 24 06. Meer info over Cinekid bij Concordia vind je ook op onze website.

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Hoe kom ik er?
Over Concordia
Concordia maakt kunst vanzelfsprekend, op drie prachtige locaties in hartje Enschede. In het mooiste theater van Enschede aan de Oude markt kan publiek terecht voor spraakmakende (inter-)nationale topfilms, theatervoorstellingen van opkomend talent en bekende makers, muziektheater, mini-opera en betoverend jeugdtheater. Het Vestzaktheater aan de Walstraat biedt de straat ruimte voor Experiment. De locatie aan de Langestraat heeft doorlopend exposities in verschillende beeldende kunstdisciplines van (inter-)nationale kunstenaars. Ook heeft Concordia daar een eigen kunstcollectie om te huren, voor elke lege muur in huis en kantoor. De winkel is ‘the place to be’ als je op zoek bent naar een uniek en verrassend cadeau, lokaal, bewust en verrassend. Winkelen kan bovendien nu ook via onze webshop! Concordia maakt kunst vanzelfsprekend.
·
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Concordia1/activiteiten/Cinekid-Festival-Concordia/27428 om je aan te melden