Skip Sidebar

Over ons

Deelnemers worden door de gemeente aangemeld voor dit inburgeringsprogramma, dat per groep bestaat uit 24 bijeenkomsten: (1x per week, met start in september en februari) Om ze beter zicht te geven op ...

Buurt & omgevingVluchtelingen & Minderheden
Deel

Vrijwillig coachmaatje voor statushouders

Structureel werk · 4 uur/week
Enschede
Buurt & omgevingVluchtelingen & Minderheden
12 plaatsen over.
Activiteit Delen
DME Statushouders
#21528
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/DME-Statushouders/activiteiten/Vrijwillig-coachmaatje-voor-statushouders/21528 om je aan te melden

Contactpersoon

M-Pact Vrijwillige inzet - Educatie - ParticipatieStel de contactpersoon een vraag

Uitgebreide omschrijving

Deelnemers aan het inburgeringsprogramma voor statushouders krijgen een coachmaatje om te kijken wat het taalniveau is en of er vervolgstappen gezet kunnen worden, in de vorm van taalverhoging, vrijwilligerswerk, school of betaald werk, etc. Voor het vinden van vrijwilligerswerk maak je als coachmaatje afspraak met een matchadviseur en assisteer je bij het intakegesprek bij M-Pact. Als de deelnemer ergens voorgesteld kan worden, ga je als coachmaatje mee naar het kennismakingsgesprek. Ben jij "Mensenmens" dus geïnteresseerd in de ander en positief ingesteld? Motiverend en inspirerend, spoor je deelnemers aan om aan hun vaardigheden te blijven werken en hun toekomstmogelijkheden te verkennen. Je hebt vaardigheden als: coachen en ondersteunen, geduldig, affiniteit met nieuwkomers en organisatie- en verantwoordingsgevoel. De groepen starten in september en februari en hebben elk 24 bijeenkomsten.

Opleidingsvereiste

HBO, MBO

Dit krijg je ervoor terug

- Leuke nieuwe contacten. - Intervisie en ondersteuning vanuit M-Pact. - Onkostenvergoeding.

Hoe kom ik er?

12 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over DME Statushouders

Deelnemers worden door de gemeente aangemeld voor dit inburgeringsprogramma, dat per groep bestaat uit 24 bijeenkomsten: (1x per week, met start in september en februari) Om ze beter zicht te geven op arbeidsmarkt en toekomstperspectief in Nederland. Zodat het meedoen aan de maatschappij toeneemt door vrijwilligerswerk, school of werk. En hun doorstroom wordt ondersteund door: (Educatie) vervolgtrajecten, (taalverhoging/ vrijwilligerswerk/ werkervaringsplaats/ non-formele educatie/ beroepsopleiding etc.) Bij matchen naar vrijwilligerswerk krijgen alle deelnemers een coachmaatje en afspraak met een matchadviseur.

Deelnemers zijn mannen en vrouwen van 18-65 jaar, uitkeringsgerechtigden (WIA/WAJONG/ZW/WW/BIJSTAND) Zij konden op de DOEN! beurs nog niets vinden, of willen er iets bij gaan doen. Hun score op participatieladder is trede1 of 2 taalniveau B1 (redelijk communiceren in Nederlands).