Skip Sidebar
DuurzaamheidsEducatie Enschede

DuurzaamheidsEducatie Enschede

Club, vereniging of andere

Over ons

DuurzaamheidsEducatie Enschede verzorgt educatieve excursies voor het basisonderwijs. Wij gaan ervanuit dat wanneer kinderen zich mogen verwonderen over de wereld om zich heen, zij op een duurzame ...

Deel

Herfstkring, kleuterklas ontvangen en begeleiden tijdens de excursie

Project (Tijdelijk) · 3–6 uur/week · Start vanaf 21 sep 2020
Van Heeksbleeklaan 68, 7522 LB Enschede, Nederland
Onderwijs
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze vrijwilligersvacature . Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
DuurzaamheidsEducatie Enschede
#26995
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Duurzaamheidseducatie-Enschede1/activiteiten/Herfstkring-kleuterklas-ontvangen-en-begeleiden-tijdens-de-excursie/26995 om je aan te melden

Contactpersoon

Barbera Lagraauw-QuistStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Een kleutergroep ontvangen en begeleiden op excursie in het Abraham Ledeboerpark. De kleuters gaan tijdens de Herfstkring spelletjes spelen in het bos.

Uitgebreide omschrijving

Functieomschrijving:

We zoeken enthousiaste mensen die het leuk vinden om een activiteit te begeleiden voor de kleuters van het basisonderwijs.

De ochtend begint om 8:30. Je helpt met het klaarzetten van de materialen in het Abraham Ledeboerpark. Om 9:00 ontvang je de eerste groep kleuters, je enthousiasmeert de kleuters met een kort verhaal, vervolgens leg je aan de kinderen en voornamelijk aan de ouders uit hoe de activiteit verloopt. De ouders gaan zelf met de kinderen aan de slag, jij blijft nog even kijken of alles soepel verloopt en er geen vragen zijn. Dan neem je afscheid van de leerkracht en kom je terug naar de werkschuur voor een kopje koffie/thee. Na afloop van de activiteit controleer je of alle spullen in orde zijn en op de goede plek staan voor ontvangst van de volgende groep. Om 10:15 sta je klaar om de volgende groep te ontvangen, zodra die goed en wel zijn opgestart kom je weer terug naar de werkschuur en haal je rond 11:30 de materialen weer op.

Het doel van onze excursies is dat leerlingen waardering en respect krijgen voor de natuur en zo uiteindelijk ook iets voor de natuur terug willen doen.


Wat we van jou verwachten:

-         om kunnen gaan met kinderen van 4-6 jaar oud

-         beschikbaar op dinsdagochtend en/of vrijdagochtend in de maanden september/oktober ’s ochtends van 8:30 – 11:30

-         activiteit duidelijk kunnen uitleggen aan ouders en leerkrachten

-         affiniteit met de natuur

-         buitenwerk

-         goede beheersing van de Nederlandse taal

-         flexibel en enthousiast

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze vrijwilligersvacature . Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Enschede > Enschede Activiteiten > DuurzaamheidsEducatie Enschede > Herfstkring, kleuterklas ontvangen en begeleiden tijdens de excursie

Over DuurzaamheidsEducatie Enschede

DuurzaamheidsEducatie Enschede verzorgt educatieve excursies voor het basisonderwijs. Wij gaan ervanuit dat wanneer kinderen zich mogen verwonderen over de wereld om zich heen, zij op een duurzame manier voor die wereld willen zorgen. Vanuit dat oogpunt zijn onze activiteiten vormgegeven. Onze vrijwilligers nemen de kinderen vol enthousiasme mee op avontuur. Daarnaast hebben we een bezoekerscentrum, waar we met wisselende tentoonstellingen bezoekers jong en oud informeren over allerlei uiteenlopende thema's; van de wilde bij tot het Twentse boerderijleven van 200 jaar terug.