Skip Sidebar
Wageler Samen

Wageler Samen

Club, vereniging of andere

Over ons

De Vereniging Wageler Samen bestaat uit zeven organisaties/partijen die actief zijn in en om het Ledeboerpark en het Wageler. We denken dat we door nauwer samen te werken het gebied mooier en ...

Deel
Herfstkring, kleuterklas ontvangen en begeleiden tijdens de excursie

Herfstkring, kleuterklas ontvangen en begeleiden tijdens de excursie

Project (Tijdelijk) · 1–6 uur/week · Start vanaf 26 sep 2022 Voor ongeveer 8 weken
Van Heeksbleeklaan 68, 7522 LB Enschede, Nederland
OnderwijsBuitenNederlands
Natuur & MilieuKinderen & Jongeren
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Wageler Samen
#26995
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Duurzaamheidseducatie-Enschede1/activiteiten/Herfstkring-kleuterklas-ontvangen-en-begeleiden-tijdens-de-excursie/26995 om je aan te melden

Contactpersoon

Barbera Lagraauw-QuistStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Een kleutergroep ontvangen en begeleiden op excursie in het Abraham Ledeboerpark. De kleuters gaan tijdens de Herfstkring spelletjes spelen in het bos.

Uitgebreide omschrijving

We zoeken enthousiaste mensen die het leuk vinden om een activiteit in de natuur te begeleiden voor de kleuters van het basisonderwijs.


De ochtend begint om 8:30. Je helpt met het klaarzetten van de materialen in het Abraham Ledeboerpark. Om 9:00 ontvang je de eerste groep kleuters, je leest een kort verhaal voor, vervolgens leg je aan de kinderen en voornamelijk aan de ouders uit hoe de activiteit verloopt. De ouders gaan zelf met de kinderen aan de slag, jij blijft nog even kijken of alles soepel verloopt en er geen vragen zijn. Dan neem je afscheid van de leerkracht en kom je terug naar de werkschuur voor een kopje koffie/thee. Na afloop van de activiteit controleer je of alle spullen in orde zijn en op de goede plek staan voor ontvangst van de volgende groep. Om 10:15 sta je klaar om de volgende groep te ontvangen, zodra die goed en wel zijn opgestart kom je weer terug naar de werkschuur en haal je rond 11:30 de materialen weer op.


Het doel van onze excursies is dat leerlingen waardering en respect krijgen voor de natuur en zo uiteindelijk ook iets voor de natuur terug willen doen.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Enschede Activiteiten > Wageler Samen > Herfstkring, kleuterklas ontvangen en begeleiden tijdens de excursie

Over Wageler Samen

De Vereniging Wageler Samen bestaat uit zeven organisaties/partijen die actief zijn in en om het Ledeboerpark en het Wageler. We denken dat we door nauwer samen te werken het gebied mooier en betekenisvoller kunnen maken, maar ook dat we ieder voor zich onze doelen beter kunnen realiseren. Als vereniging zijn we een belangrijke partner voor de gemeente bij ontwikkelingen in en het beheer van het gebied. Tevens verzorgen we samen met veel vrijwilligers educatieve activiteiten. Natuur, historie, educatie, zorg, recreatie en landbouw komen hier samen.
Leden van de Vereniging zijn:
IVN Enschede, Bijenvereniging Enschede, Zone.College, Stawel, Stichting boerderij de Viermarken, Stichting Landgoed het Wageler en de Parkcommissie van het Ledeboerpark