Skip Sidebar
Wageler Samen

Wageler Samen

Club, vereniging of andere

Over ons

De Vereniging Wageler Samen bestaat uit zeven organisaties/partijen die actief zijn in en om het Ledeboerpark en het Wageler. We denken dat we door nauwer samen te werken het gebied mooier en ...

Deel
Groene vingers gezocht voor tuinen rondom Lammerinkswönner

Groene vingers gezocht voor tuinen rondom Lammerinkswönner

Structureel werk · Flexibele uren
Van Heeksbleeklaan, 7522 LB Enschede, Nederland
TuinierenBuiten
Natuur & Milieu
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.3 plaatsen over.
Activiteit Delen
Wageler Samen
#53766
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Duurzaamheidseducatie-Enschede1/activiteiten/Vrijwilliger-tuinen-Lammerinkswonner-met-groene-vingers/53766 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Op zoek naar vrijwilligerswerk in de natuur? Heb jij zin om jouw groene vingers in onze tuin te zetten? Dan zoeken we jou!

Uitgebreide omschrijving

In de groene long van Enschede ligt het Abraham Ledeboerpark, met aan de rand daarvan ons bezoekerscentrum het Lammerinkswönner.

Midden in deze groene oase hoor je de vogels fluiten en zie je zomaar eekhoorns voorbij schieten.


Op het erf rondom het bezoekerscentrum zijn verschillende tuinen aangelegd waar bezoekers een kijkje kunnen nemen en waar wij gebruik van maken tijdens educatieve activiteiten met kinderen.

Er is een vlindertuin, speciaal ingericht met allerlei inheemse planten om vlinders te lokken. Er is een kruidentuin waar met bordjes wordt aangegeven welke kruiden er staan. In de bessentuin kunnen bezoekers 's zomers bessen plukken en dan is er buiten het erf langs nog een akker met een graanpad.


Wij zoeken iemand die graag buiten is, groene vingers heeft en af en toe wat uitleg wil geven aan een geïnteresseerde bezoeker.


In de ochtend kom je, mogelijk samen met een klein groepje andere vrijwilligers, naar het Lammerinkswönner om lekker buiten aan het werk te gaan. De werkzaamheden kunnen bestaan uit onkruid wieden, snoeien, woekerende planten in toom houden.

Terwijl je aan het werk bent, kunnen bezoekers in de tuinen rondlopen, wanneer zij vragen hebben of uitleg willen over de tuinen kunnen ze bij jou terecht.

Mocht er vanwege de weersomstandigheden niet zoveel te doen zijn in de tuin, hebben wij een mooie collectie boeken om door te bladeren en zou je eventueel kunnen helpen met het opzetten van een digitale catalogus bij de kruidentuin.

Aan het eind van de ochtend heb je na al dat harde werken wel een kopje koffie/thee verdiend en kun je met een voldaan gevoel naar huis.


Natuurlijk is het welkom als je al kennis hebt van planten en kruiden of daar in geïnteresseerd bent.

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.3 plaatsen over.
Activiteit Delen
Enschede Activiteiten > Wageler Samen > Groene vingers gezocht voor tuinen rondom Lammerinkswönner

Over Wageler Samen

De Vereniging Wageler Samen bestaat uit zeven organisaties/partijen die actief zijn in en om het Ledeboerpark en het Wageler. We denken dat we door nauwer samen te werken het gebied mooier en betekenisvoller kunnen maken, maar ook dat we ieder voor zich onze doelen beter kunnen realiseren. Als vereniging zijn we een belangrijke partner voor de gemeente bij ontwikkelingen in en het beheer van het gebied. Tevens verzorgen we samen met veel vrijwilligers educatieve activiteiten. Natuur, historie, educatie, zorg, recreatie en landbouw komen hier samen.
Leden van de Vereniging zijn:
IVN Enschede, Bijenvereniging Enschede, Zone.College, Stawel, Stichting boerderij de Viermarken, Stichting Landgoed het Wageler en de Parkcommissie van het Ledeboerpark