Skip Navigation
Over ons

Home-Start Gezinsondersteuning Enschede

We zijn er voor:
- Gezinnen met kinderen tot 14 jaar ( Home-Start)
- Gezinnen waar jeugdhulpverlening bij betrokken is (Wel Thuis)
- Zwangeren en ouders met ...

Gender gelijkheidKinderen & JeugdCommunity & familie
Deel

Ervaren moeders gezocht!

1–3 uur/week
Enschede, Overijssel, Nederland
Luisteren
Gender gelijkheidKinderen & JeugdCommunity & familie
#22728
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Humanitas2/activiteiten/Ervaren-moeders-gezocht/22728 om je aan te melden
SamenvattingWij zoeken ervaren moeders (opvoeders) om andere moeders weer in hun kracht te zetten!

Uitgebreide omschrijving

Ervaren moeders gezocht!


Wij zoeken jou en jouw ervaring

 

Humanitas Gezinsondersteuning is er voor gezinnen die bijvoorbeeld: ondersteuning nodig hebben met 1 (of meer) van de kinderen, graag meer sociale contacten zouden willen hebben, hulp nodig hebben bij alledaagse opvoedvragen.  

 

De vrijwilligers die wij inzetten hebben zelf ruime ervaring in het opvoeden van (hun eigen) kinderen, Zij zijn open, luisteren goed, tonen initiatief en staan zelf stabiel in het leven. Je bent er als vrijwilliger voor de positieve aandacht, om op die manier een moeder of vader weer in zijn of haar eigen kracht zetten.

 

Een vrijwilliger is geen hulpverlener of degene die de problemen oplost. Dat vinden ouders in de praktijk het fijnst, dat een vrijwilliger een ‘gewoon’ iemand is. Van tevoren krijg je een basistraining van 3 dagdelen. Vervolgens wordt je in overleg aan een gezin gekoppeld bij jou in de buurt, waarbij we rekening houden met de wensen van de vrijwilliger en die van het gezin. We hebben als uitgangspunt dat het voor beiden een goede/leuke en zinvolle tijdsbesteding moet zijn 1x peer week gedurende ongeveer een half jaar. Je kunt altijd terugvallen op de coördinator, er zijn intervisies en themabijeenkomsten.

 


Een aantal voorbeelden zijn:

·       Een alleenstaande moeder met zoontje, doorverwezen door Wijkracht. Deze moeder kan eigenlijk al wel goed de zorg voor haar kind aan maar is zelf nog wat onzeker. De vrijwilligster komt wekelijks, bekrachtigt wat goed gaat, vertelt over haar eigen ervaringen, geeft nog wat tips van moeder tot moeder en na 6 maanden kan moeder op eigen kracht door te gaan.

·       Een moeder heeft kind van 2 jaar en bevallen van een tweeling. Moeder heeft het gevoel dat ze overleefd. De vrijwilligster, die zelf ooit een drieling heeft gekregen, komt wekelijks. De moeder kan haar aandacht verdelen en ook echt even tijd nemen voor 1 kind of even tijd nemen voor zichzelf. Ook deze moeder geeft aan dat juist dat stukje herkenning, vanuit eigen situatie, en erkenning dat het even mag zijn zoals het is zo steunend en helpend is. Een uitspraak van deze moeder is: Ze begrijpt me en na en paar bezoekjes was er al zoveel meer rust in ons gezin!.

·       Een jonge moeder wil graag een luisterend oor, iemand die met haar en de kinderen leuke dingen doet om het contact tussen haar en de kinderen te verbeteren. De vrijwilligster gaat met moeder en de kinderen naar de bieb, ze halen boekjes, gaan samen lezen met een glaasje drinken en een koekje of gaan naar een ontmoetingsgroep waar moeder ook in contact komt met andere moeders waar ze mogelijk een leuke klik mee heeft. Moeder en kinderen genieten van deze momenten. Vrijwilligster fiets met een lach op haar gezicht naar huis.

 

Denk je dat bovenstaande bij je past? dan hoor ik graag van je.

 

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Humanitas Twente Gezinsondersteuning
Home-Start Gezinsondersteuning Enschede

We zijn er voor:
- Gezinnen met kinderen tot 14 jaar ( Home-Start)
- Gezinnen waar jeugdhulpverlening bij betrokken is (Wel Thuis)
- Zwangeren en ouders met kinderen tot 1 jaar in Enschede tot 4 jaar in Hengelo (Mammacafé)

Wat we doen:
Onze ervaren en getrainde vrijwilligers bieden een luisterend oor, delen hun eigen ervaring als opvoeder, ondersteunen met praktische hulp of ontlasten de ouder door iets met de kinderen te ondernemen. Zij komen een keer per week bij het gezin thuis voor de duur van ongeveer een jaar.

Wat willen we bereiken:
Dat ouders weer terug komen in hun kracht en van daaruit een positief opvoedklimaat kunnen bieden waarin de kinderen zich kunnen ontwikkelen. Daarnaast willen we ook grotere problemen voorkomen door preventieve inzet van een vrijwilliger.

De waarde van onze ondersteuning:
Wetenschappelijk onderzoek naar Home-Start heeft aangetoond dat het welzijn van ouders stijgt, zijn meer positief opvoedgedrag laten zien en het gedrag van de kinderen positief verandert. Deze verbeteringen zijn blijvend op de lange termijn.
Onderzoek door van Montfoort naar Wel Thuis laat zien dat er meer rust in een gezin is, er een betere opvoedsituatie ontstaat en ouders actiever worden.
·
#22728
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Humanitas2/activiteiten/Ervaren-moeders-gezocht/22728 om je aan te melden