Skip Sidebar

Over ons

Zorgvrijwilligers kunnen mantelzorgers een moment voor zichzelf geven door even de zorgtaken in de thuissituatie tijdelijk over te nemen. De mantelzorger kan dan even ontspannen en bijtanken ...

Buurt & omgevingZorg & Welzijn
Deel

Maatje/ gezelschap

1–3 uur/week
Enschede, Overijssel, Nederland
Zorg en hulpverleningMaatje & buddySociaal contactBoodschappen doenOndersteunend werkBestuur
Buurt & omgevingZorg & Welzijn
Deel activiteit
#22738
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/M-Pact-Zorgvrijwilligers/activiteiten/Maatje-gezelschap/22738 om je aan te melden

Samenvatting

Als maatje kom je bij mensen in huis die zich eenzaam voelen en ga je samen leuke dingen doen.

Uitgebreide omschrijving

Iedereen heeft behoefte aan gezelschap. Samen een kop koffie drinken, stukje fietsen/wandelen, spelletje doen of even de stad in. Als je zelf in je directe omgeving niemand hebt om dit mee te doen, kun je je heel eenzaam voelen. Een maatje kan daar een grote rol spelen en het eenzame gevoel verminderen of zelfs wegnemen. Een paar uurtjes per week/maand kunnen veel verschil maken.

De hulpvragers zijn van alle leeftijden, wonen zelfstandig, soms krijgen ze ambulante begeleiding en hebben behoefte om met iemand af te spreken en mee te kunnen praten.

Als maatje kom je dus bij de mensen in huis. Je doet geen huishoudelijke taken of zorgtaken. Je bent voor de gezelligheid en samen dingen ondernemen.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Onkostenvergoeding

Hoe kom ik er?

Bij de hulpvrager in huis

Over M-Pact Zorgvrijwilligers

Zorgvrijwilligers kunnen mantelzorgers een moment voor zichzelf geven door even de zorgtaken in de thuissituatie tijdelijk over te nemen. De mantelzorger kan dan even ontspannen en bijtanken.
Voor alleenstaande hulpvragers kan de zorgvrijwilliger gezelschap, zorg en begeleiding bij activiteiten geven. Het kan gaan om samen wandelen/fietsen, koffie drinken, een gezamenlijke hobby of gezellige de stad in gaan.
Zorgvrijwilligers doen geen huishoudelijke of verpleegkundige handelingen.
Deel activiteit