Skip Sidebar

Over ons

Zorgvrijwilligers kunnen mantelzorgers een moment voor zichzelf geven door even de zorgtaken in de thuissituatie tijdelijk over te nemen. De mantelzorger kan dan even ontspannen en bijtanken ...

Buurt & omgevingWelzijn
Deel

Maatje voor iemand met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB)

1–3 uur/week
Enschede, Overijssel, Nederland
Boodschappen doenHulpverleningOndersteunend werkBegeleidingBestuurSociaal contactMaatje & buddyZorg
Buurt & omgevingWelzijn
Deel activiteit
#22755
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/M-Pact-Zorgvrijwilligers/activiteiten/Maatje-voor-iemand-met-een-Licht-Verstandelijke-Beperking-LVB/22755 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Op een vriendschappelijke, ongedwongen manier mensen met LVB helpen door ze gezelschap te houden.

Uitgebreide omschrijving

Mensen met LVB kunnen zelfstandig wonen, (al dan niet met ambulante begeleiding) werken, dagbesteding hebben en zich toch alleen en eenzaam voelen. Ze vinden het fijn om met iemand te kunnen praten, een stukje te lopen of fietsen, een keer de stad ingaan. Vanuit hun eigen netwerk lukt dit niet altijd, dus zijn ze blij als iemand 'hun maatje' wil zijn.

De afspraak frequentie is per persoon verschillend en kan varieren van wekelijks, eens in de maand tot een paar keer per jaar.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Onkostenvergoeding

Hoe kom ik er?

Bij de hulpvrager in huis
Vrijwilligerswerk in Enschede > Enschede Activiteiten > M-Pact Zorgvrijwilligers > Maatje voor iemand met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB)

Over M-Pact Zorgvrijwilligers

Zorgvrijwilligers kunnen mantelzorgers een moment voor zichzelf geven door even de zorgtaken in de thuissituatie tijdelijk over te nemen. De mantelzorger kan dan even ontspannen en bijtanken.
Voor alleenstaande hulpvragers kan de zorgvrijwilliger gezelschap, zorg en begeleiding bij activiteiten geven. Het kan gaan om samen wandelen/fietsen, koffie drinken, een gezamenlijke hobby of gezellige de stad in gaan.
Zorgvrijwilligers doen geen huishoudelijke of verpleegkundige handelingen.
Deel activiteit