Skip Sidebar

Over ons

EHBO, Noodhulp en evenementenhulp

Buurt & omgevingOntwikkelingswerk & RampenhulpverleningZorg
Deel

Gastdocent voor het basisonderwijs (vrijwillig)

Structureel werk · 3–4 uur/week
Deurningerstraat 209, 7522 CB Enschede, Nederland
OnderwijsEerste hulp
Buurt & omgevingOntwikkelingswerk & RampenhulpverleningZorg
Activiteit Delen
Rode Kruis District Twente
#50083
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Rode-Kruis-District-Twente/activiteiten/Gastdocent-voor-het-basisonderwijs-vrijwillig/50083 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Het educatieteam Overijssel bestaat uit de districten IJsselland en Twente. Ons team werkt nauw samen met educatievrijwilligers uit omliggende districten.

Uitgebreide omschrijving

Kom in actie voor het Rode Kruis

Vind jij het leuk om (gast-)lessen te verzorgen in het primair onderwijs, heb je door de week wat tijd beschikbaar en draag je graag iets bij aan een maatschappelijke organisatie? Dan zoeken we jou!

In ons team is plaats voor gastdocenten die het leuk vinden om samen met andere vrijwilligers onderwijsactiviteiten te verzorgen. De door het Rode Kruis ontwikkelde activiteiten voor basisscholen behandelen onderwerpen als aardbevingen, overstromingen, extreme hitte en EHBO.

Het educatieteam Overijssel bestaat uit de districten IJsselland en Twente. Ons team werkt nauw samen met educatievrijwilligers uit omliggende districten, zoals Noord- en Oost-Gelderland. Ons doel is het vergroten van respect, zelfredzaamheid en hulpbereidheid onder zoveel mogelijk kinderen en jongeren.

Wat ga je doen?

Je gaat één of meer van de volgende soorten lessen verzorgen: “Woeste Wereld” (over natuurrampen), “Help! EHBO skills voor jou” en onze nieuwste activiteit: ´de Pleisterrace”. Kijk voor een indruk van onze gastlessen op onze website: lesmateriaal voor het basisonderwijs

· Je verzorgt minimaal 8 gastlessen per jaar in jouw regio.

· Je geeft de lessen op scholen voor basisonderwijs, samen met een collega-vrijwilliger.Incidenteel kun je (als je dit wilt) ook ingezet worden op speciale activiteiten van sportverenigingen, scouting, kindervakantieweken en bij evenementen.


Wie ben jij?

· Je vindt het leuk om voor een groep te staan (ervaring met lesgeven is een pré).

· Je hebt affiniteit met de doelgroep (leerlingen van 8-12 jaar).

· Je bent regelmatig tijdens schooltijden beschikbaar.

· Je bent digitaal vaardig; in de lessen wordt gebruik gemaakt van online lesmateriaal.

· Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis.

Wat kun je van ons verwachten?

Om je vertrouwd te maken met het lesmateriaal en ons gedachtengoed volg je eerst enkele online modules en één of meer trainingen op een locatie in de regio. Naast het lesinhoudelijke deel is er ook aandacht voor EHBO en didactiek.


Wat kun je van ons verwachten?

Om je vertrouwd te maken met het lesmateriaal en ons gedachtengoed volg je eerst enkele online modules en één of meer trainingen op een locatie in de regio. Naast het lesinhoudelijke deel is er ook aandacht voor EHBO en didactiek. Ook zijn er periodieke regiobijeenkomsten met de andere vrijwilligers uit het team.

Geïnteresseerd?

Spreekt jou deze functie aan en wil jij je inzetten voor het Rode Kruis? Neem dan contact op met Anja Dales, projectleider educatie.

Het Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Enschede > Enschede Activiteiten > Rode Kruis District Twente > Gastdocent voor het basisonderwijs (vrijwillig)

Over Rode Kruis District Twente