Skip Sidebar

Over ons

EHBO, Noodhulp en evenementenhulp

Buurt & omgevingOntwikkelingswerk & RampenhulpverleningZorg
Deel

Gastdocent/Spelleider voor het Voortgezet Onderwijs en MBO(vrijwillig)

Structureel werk · Flexibele uren
Deurningerstraat 209, 7522 CB Enschede, Nederland
Onderwijs
Buurt & omgevingZorgOnderwijs
Activiteit Delen
Rode Kruis District Twente
#50107
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Rode-Kruis-District-Twente/activiteiten/GastdocentSpelleider-voor-het-Voortgezet-Onderwijs-en-MBOvrijwillig/50107 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Het educatieteam van het Rode Kruis houdt zich bezig met het geven van gastlessen.Ons doel is het vergroten van respect, zelfredzaamheid en hulpbereidheid

Uitgebreide omschrijving

Kom in actie voor het Rode Kruis

Vind jij het leuk om onderwijsactiviteiten te verzorgen, heb je door de week wat tijd beschikbaar en draag je graag iets bij aan een maatschappelijke organisatie? Dan zoeken we jou!

Het educatieteam van het Rode Kruis houdt zich bezig met het geven van gastlessen, games en activiteiten binnen het onderwijs. Wij streven naar het vergroten van respect, zelfredzaamheid en hulpbereidheid onder zoveel mogelijk kinderen en jongeren.

Momenteel hebben wij plaats voor gastdocenten/spelleiders die samen met andere vrijwilligers gastlessen verzorgen op scholen voor VO en MBO. Voor deze doelgroepen hebben we de volgende lesprogramma’s ontwikkeld:

· Gastles “Hero of Humanity”: Help je wel of help je niet? Leerlingen/studenten brengen met hun telefoon een stem uit de hand van filmpjes met herkenbare situaties. Jij informeert niet alleen, maar begeleidt het gesprek en stimuleert deelnemers actief mee te denken over hun rol in diverse situaties en de bijbehorende dilemma’s.

· “The Humanity Game”. De klas speelt in drie teams tegen elkaar: wie is het best in staat met beperkte middelen de meest passende noodhulp te bieden? Er komen vier grote internationale rampen aan bod. Het team dat de beste keuzes maakt en de meeste kennisvragen goed heeft wint het spel.


Wat ga je doen?

· Je verzorgt minimaal 8 lessen en/of games per jaar in jouw regio.

· Na het volgen van een aantal trainingen bereidt je lessen zelfstandig voor en verzorgt deze samen met een collega-vrijwilliger.


Wie ben jij?

· Je vindt het leuk om voor een groep te staan (ervaring met lesgeven is een pré).

· Je hebt affiniteit met de doelgroep (leerlingen/studenten van 12-23 jaar).

· Je bent regelmatig tijdens schooltijden beschikbaar.

· Je bent digitaal vaardig; in de lessen wordt gebruik gemaakt van online lesmateriaal.

· Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis.


Wat kun je van ons verwachten?

Om je vertrouwd te maken met het lesmateriaal en ons gedachtengoed volg je eerst enkele online modules en één of meer trainingen op een locatie in de regio. Naast het lesinhoudelijke deel is er ook aandacht voor didactiek. Er worden periodiek regiobijeenkomsten georganiseerd waar je ervaringen uitwisselt met collega-vrijwilligers.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Enschede Activiteiten > Rode Kruis District Twente > Gastdocent/Spelleider voor het Voortgezet Onderwijs en MBO(vrijwillig)

Over Rode Kruis District Twente