Skip Sidebar

SIVE

Non-profit

Over ons

SIVE is een gezellig en actief vrouwencentrum voor alle vrouwen uit Enschede en omgeving. Bij SIVE kunnen vrouwen deelnemen aan allerlei activiteiten zoals taalactiviteiten, leesclubs, wandelclub, ...

WelzijnBuurt & omgevingKunst & cultuur
Deel

Taalvrijwilliger (V) voor groepen NT2

Structureel werk · 1–3 uur/week
Pijpenstraat 15, 7511 GM Enschede, Netherlands
OnderwijsActiviteiten begeleidenNederlands
WelzijnBuurt & omgevingKunst & cultuur
Activiteit Delen
SIVE
#53157
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/SIVE/activiteiten/Taalvrijwilliger-V-voor-groepen-NT2/53157 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wij zijn opzoek naar enthousiaste dames die graag andere vrouwen willen begeleiden en verder willen helpen bij het ontwikkelen van de Nederlandse taal.

Uitgebreide omschrijving

Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in de levens van onze kostbare deelneemsters terwijl je zelf verrijkt wordt door alle verschillende verhalen en inzichten van deze dames.


SIVE is altijd op zoek naar talentvolle taalliefhebbers die met liefde, geduld en humor mee willen bouwen aan het groepsproces van de dames die bij ons komen om (beter) Nederlands te leren.


Deze groepen zijn speciaal gericht op nieuwkomers die een hogere opleiding hebben gehad en er bij gebaat zijn om samen met andere hoger opgeleide dames te leren. Hun leervermogen en leefwereld sluiten dan vaak heel mooi bij elkaar aan. Ook spreken de meeste deelneemsters door hun opleidingsniveau goed Engels en dat helpt vooral bij de beginnersgroepen bij de communicatie.


Onze bijeenkomsten zijn anders dan officieel Nederlands les en we nemen ook geen toetsen af. We werken vanuit een lesboek, maar wel in een informele sfeer. We zijn een vrouwencentrum waar ook veel aandacht is voor het sociale aspect. Terwijl we volgens een prettige, communicatieve methode per jaar een taalniveau doorwerken, is er altijd tijd voor afwisseling, rollenspellen, gezellig kletsen, of bijvoorbeeld een seizoen afsluiting waarbij iedereen wat lekkers meeneemt. Natuurlijk is er ook ruimte voor en behoefte aan een degelijke uitleg van de grammatica, wat heel anders is dan hoe je het als moedertaalspreker geleerd hebt. Als je hier geen ervaring mee hebt, geen zorgen, want de docentenhandleiding maakt veel duidelijk en we helpen elkaar. Je werkt namelijk samen met een team enthousiaste taalvrijwilligers die al doende ook veel geleerd hebben. Daarbij is het natuurlijk geen probleem om te zeggen dat je ook niet alles weet en kun je je samen met de deelneemsters soms met plezier verbazen over de rariteiten van onze taal.Voel je een klik met wat hierboven is beschreven?

En ben je iemand:

-met liefde voor taal, talen en mensen;

-met inlevingsvermogen, geduld, humor en een flexibel karakter;

-met een stabiele persoonlijkheid, die een groepsbijeenkomst kan leiden zonder zichzelf in het middelpunt te plaatsen;

-met respect voor alle culturen, die vanuit gelijkwaardigheid over de Nederlandse cultuur kan vertellen;

-met verantwoordelijkheidsgevoel, die een commitment kan en wil aangaan om een groep wekelijks te begeleiden, de bijeenkomsten voor te bereiden en geregeld overleg te voeren met de andere vrijwilligers?


Dan komen we graag met je in contact!

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Enschede > Enschede Activiteiten > SIVE > Taalvrijwilliger (V) voor groepen NT2

Over SIVE

SIVE is een gezellig en actief vrouwencentrum voor alle vrouwen uit Enschede en omgeving. Bij SIVE kunnen vrouwen deelnemen aan allerlei activiteiten zoals taalactiviteiten, leesclubs, wandelclub, workshops, handwerkgroep en informatieve en inspirerende bijeenkomsten.

Het doel van SIVE is participatie, emancipatie en integratie van alle vrouwen in en rondom Enschede te bevorderen.
SIVE is een vrijwilligersorganisatie met ruim 50 vrijwilligers, waaronder een vrijwillig bestuur. SIVE inspireert, geeft kracht en verbindt.