Skip Sidebar

Over ons

VluchtelingenWerk Oost Nederland zet zich in voor de bescherming van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Wij bieden asielzoekers en vluchtelingen juridische ...

Ontwikkelingswerk & Rampenhulpverlening
Deel

Juridisch begeleider gezinshereniging

Structureel werk · 8 uur/week · Start vanaf 6 dec 2020
Pathmossingel 200 7513 CM Enschede
Ontwikkelingswerk & Rampenhulpverlening
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
VluchtelingenWerk Oost Nederland
#21551
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/VluchtelingenWerk-Oost-Nederland1/activiteiten/Juridisch-begeleider-gezinshereniging/21551 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

‘Wekelijks kwam Hadish langs op kantoor en vroeg hij “is er al nieuws?”. Vaak moest ik hem teleurstellen. Dat wachten was slopend. Soms hoor je maanden niets van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).' vertelt Joke die begeleidt vluchtelingen bij hun gezinsherenigingsprocedure. - Zie jij het als een uitdaging om een ingewikkeld dossier helemaal uit te pluizen? - Ben je een volhouder en bijt je je graag ergens in vast? - Zet jij je graag in voor vluchtelingen? Dan zoeken we jou! Als juridisch begeleider in de gemeente: - Je houdt je vooral bezig met gezinsherenigingen, het verlengen van verblijfsvergunningen, het aanvragen van naturalisatie en in sommige gevallen met ingetrokken verblijfsvergunningen. - Je houdt juridische intakes en zorgt ervoor dat dossiers volledig zijn. - Je informeert cliënten over procedures en geeft uitleg over brieven en formulieren die zijn ontvangen. - Je onderhoudt contacten met de IND of advocaten en houdt de lopende procedures goed in de gaten. Ook vluchtverhaalanalyse kan een onderdeel van je taken zijn. De voortgang houd je bij in een cliëntenregistratiesysteem (VVS). ‘Toen ging op een dag de bel. Voor de deur stond Hadish, springend van blijdschap. Hij had een brief gekregen waarin stond dat zijn aanvraag was goed gekeurd!'

Opleidingsvereiste

HBO, MBO

Dit krijg je ervoor terug

Dit levert het je op: - Wij bieden een stimulerende en uitdagende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling en volop mogelijkheden om meer te leren over andere culturen. - Een prettig team waarin iedereen elkaar ondersteunt om samen vluchtelingen verder te helpen. Alle vrijwilligers werken onder begeleiding van een professional. VluchtelingenWerk Oost Nederland biedt een inwerkprogramma aan, waaronder een verplichte basiscursus en specifieke juridische trainingen. Daarnaast kun je diverse andere relevante en interessante workshops of trainingen volgen. Ook krijg je een reis- of onkostenvergoeding.

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over VluchtelingenWerk Oost Nederland

VluchtelingenWerk Oost Nederland zet zich in voor de bescherming van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Wij bieden asielzoekers en vluchtelingen juridische ondersteuning in asielzoekerscentra. Wanneer zij in Nederland mogen blijven en verhuizen naar een ‘eigen’ woning begeleiden onze maatschappelijke begeleiders hen bij het opbouwen van een bestaan in Nederland. Uitgeprocedeerde asielzoekers helpen wij bij een vrijwillige terugkeer. En uiteraard zijn we er ook voor de inburgering. Dat doen we lokaal, in met name Overijssel en Gelderland.

Ben jij een aanpakker en wil je je inzetten voor Vluchtenlingenwerk Oost Nederland, kijk dan op onze website voor meer informatie over onze vacatures en meld je aan als vrijwilliger.