Post | februari 2022 | Nieuws | 3 min lezen

Ambassadeurs voor AGORA

AGORA M-Pact Sonja Mückenheim

Artikel: Marijke Tetteroo voor AGORA


Kijkje in de keuken van samenwerkingspartner M-Pact, met projectleider ‘Vrijwillige Inzet’ Sonja Mückenheim.


Wil je jezelf even voorstellen?

“Ik ben Sonja Mückenheim. Ik ben geboren en getogen in Enschede en werk nu vijf jaar bij M-Pact. Lang geleden…,” Sonja knipoogt...”heb ik een opleiding in sociaal werk gedaan. Daarna heb ik altijd in het sociale domein gewerkt, bijvoorbeeld bij gemeente Enschede bij de afdeling ‘Bijstand maatschappelijk werk. Later heb ik ook nog bij het CWI en het UVW gewerkt. Vijf jaar geleden werd ik gevraagd om bij M-Pact te komen werken. En dat doe ik sindsdien met veel plezier.” Ze lacht. “Weet je ik werk het liefst met mensen die nooit hebben gewerkt of om wat voor reden dan ook werkzoekend zijn geworden. Of dat nou komt door ziekte, pech of… Dat maakt mij niet uit. Ik vind het mooi om mensen te helpen om via re-integratie hun plek in de samenleving te vinden. In mijn huidige functie bij M-Pact kom ik alle aspecten van het sociale domein tegen.


Wat wil je nog meer?!

"Ik vind vrijwillige inzet het mooiste wat er is. Ik zie alle vrijwilligers allemaal als lichtpuntjes in deze wereld. Zonder hen zou het heel donker worden. Daarom zet ik me vol overgave in om vrijwilligerswerk mogelijk te maken en te promoten! Daar komt mijn drive vandaan!”


Waar krijg je inspiratie van?

Sonja denkt even na. “Van verbindingen maken tussen mensen en organisaties. Dat het lukt om die plek te vinden waar iemand gelukkig wordt. Of dat het lukt om een organisatie te helpen aan de juiste (vrijwillige) medewerkers. Het gaat bij mij altijd om vinden en verbinden. Ik heb ook altijd mijn ogen en oren openstaan, want je weet maar nooit wat je dan tegenkomt.”


Wat is M-Pact voor een organisatie en wat wil je ermee bereiken?

“M-Pact kan het beste beschreven worden als de maatschappelijke VVV van Enschede,” legt Sonja uit. Ze gaat verder: We willen (mede)faciliteren dat iedereen in Enschede en omgeving meedoet. Iets doet voor de samenleving. Dat doen we door maatschappelijk betrokken en sociaal ondernemerschap te stimuleren. We brengen inwoners, maatschappelijke-, welzijnsorganisaties en bedrijven die een bijdrage willen leveren aan de maatschappij bij elkaar. En wij ondersteunen en stimuleren al deze initiatieven in Enschede.


Kortom wil je meedoen in Enschede?

Kom eens langs in ons Huis voor Taal en Meedoen! Daar zit ik meerdere dagen per week klaar om je op weg te helpen.”


Wat heeft M-Pact (de leden van) AGORA te bieden?

“Op dit moment functioneren we als ambassadeurs voor AGORA. Ik breng jullie bij al onze partners en vrijwilligerscoördinatoren onder de aandacht. Door de coronacrisis gaat alles een beetje anders dan anders. Maar normaal gesproken hebben we drie keer per jaar een bijeenkomst met 15 (zorg) organisaties. Dan kunnen we kennis en ideeën uitwisselen en elkaar ondersteunen. Tijdens die bijeenkomsten heb ik AGORA al eens voorgesteld. En ik weet dat verschillende medewerkers van organisaties zich daarna bij jullie hebben aangesloten. We zullen jullie dus blijven benoemen. Daarnaast kan M-Pact natuurlijk ook een vraagbaak zijn voor AGORA en jullie leden.”


Wat wil je aan AGORA voor de toekomst meegeven?

“AGORA is het oosten nog niet zo zichtbaar. Daar proberen we bij M-Pact dus iets aan te doen. Maar misschien kunnen jullie ook eens langskomen bij een van onze bijeenkomsten als de wereld weer wat open gaat? Dat zal zeker helpen om jullie zichtbaarheid te vergroten! En het is gewoon leuk om eens bij ons te komen kijken.”
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Hoe kan men jou / organisatie het beste bereiken?

www.m-pact.nl, e-mail: [email protected] https://www.linkedin.com/company/m-pact-enschede/ https://www.facebook.com/MPact.Enschede/


Over AGORA

AGORA is dé landelijke beroepsvereniging voor coördinatoren vrijwilligerswerk. Deze coördinatoren vertegenwoordigen meer dan 70.000 vrijwilligers en bepalen mede het succes van de vrijwillige inzet in Nederland. Het coördineren van vrijwilligerswerk is een vak apart. AGORA komt op voor de belangen van de coördinatoren vrijwilligerswerk en ondersteunt hen. Samen staan we sterker!

Deel blogpost