vrijwilligers vinden met behulp van een organisatie account

Je krijgt op de website één overzichtelijke werkplek

Zelf alles in een handomdraai regelen

Met jouw organisatie wil je het verschil maken. Je hebt een doel voor ogen en daar zet je, samen met je collega’s, hard op in. En de hulp van vrijwilligers daarbij is onontbeerlijk. Hoe vind je die vrijwilligers en kun je zorgen dat alles in jouw organisatie op rolletjes verloopt? Je organisatiepagina is jouw uithangbord. Hiervandaan beheer je al je vacatures, aanmeldingen en hele vrijwilligersbestand. Lees hieronder wat je allemaal kunt met jouw organisatiepagina, of klik op de link voor meer informatie hoe je een activiteit toevoegt en hoe je een beheerder aan je organisatie kan toevoegen.


Meld je aan als organisatie op de website!

Met het online systeem van M-Pact krijg je toegang tot allerlei tools die je helpen met het regelen van alle activiteiten en het beheren van de organisatie.

Vind uiteenlopende vrijwilligers

Of je nu op zoek bent naar die ene expert, of tientallen vrijwilligers om je event tot een succes te maken. Onze geavanceerde filters zorgen ervoor dat jouw vacature bij de juiste vrijwilligers terecht komt.

Juiste informatie over vrijwilligers

Heb je bepaalde informatie van vrijwilligers nodig om te bepalen of ze geschikt zijn voor jouw organisatie? Dat kan. Stel je eigen aanmeldformulier op en vind de perfecte match.

Verbeterde naamsbekendheid

Sharing is caring. Met een klik op de knop kan iedereen in jouw netwerk je vacature delen op social media en vrienden uitnodigen om mee te gaan.

Bouw je eigen community

Nodig je vaste vrijwilligers uit om lid te worden van jouw organisatiepagina. Als je een nieuwe vrijwilliger vindt, kun je deze ook als lid toevoegen. Zo bouw je een hechte community van betrokken vrijwilligers!

Houd je vrijwilligers op de hoogte

Stuur je vrijwilligers eenvoudig updates met nieuws over jouw organisatise via een ingebouwde nieuwsbrieven tool. Je kunt ook vacatures aanmaken die alleen zichtbaar zijn voor trouwe vrijwilligers - ideaal voor speciale evenementen of activiteiten.

Meer verantwoordelijkheid voor vertrouwde vrijwilligers

Je kunt vertrouwde vrijwilligers de mogelijkheid geven om vacatures te plaatsen namens jouw organisatie en zelf evenementen te organiseren. Zo krijg je meer gedaan!

Vrijwilligersbeleid

Het werken met vrijwilligers is een vak apart. Zeker in een tijd waarin vrijwilligers vaker kiezen om zich niet langdurig met een organisatie te verbinden, is het belangrijk om het maken en uitvoeren van vrijwilligersbeleid in de vingers te krijgen. Als organisatie kunnen jullie veel baat hebben bij een goed vrijwilligersbeleid.

Wet & Regelgeving

Wanneer je als maatschappelijke organisatie werkt met vrijwilligers heb je te maken met diverse wet- en regelgeving. Denk bijvoorbeeld aan de AVG.

Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Jongeren en vrijwilligerswerk

Voor vrijwilligerswerk gelden dezelfde regels als voor betaald werk voor jongeren onder de 18 jaar. Vrijwilligers onder de 18 jaar...

Verzekeringen

Het kan zomaar gebeuren: Een vrijwilliger krijgt tijdens het uitvoeren van vrijwilligerswerk binnen jouw organisatie te maken met schade, diefstal of vernieling van eigendommen. Is jouw vrijwilliger goed verzekerd? Is jouw organisatie goed verzekerd en hoe ga je er als organisatie mee om?

Vrijwilligersvergoeding 2023

Krijgt een vrijwilliger onkostenvergoeding?

U kunt afspraken maken over een onkostenvergoeding. Deze vergoeding is niet verplicht. Een onkostenvergoeding kan wel gevolgen hebben voor bijvoorbeeld uw belastingaangifte.


Gevolgen vergoeding vrijwilligerswerk

Welke gevolgen de onkostenvergoeding heeft, is afhankelijk van de hoogte en het soort onkostenvergoeding. Ontvangt u als vrijwilliger vergoedingen die gebaseerd zijn op werkelijk gemaakte en aangetoonde kosten? Dan hoeft u geen premies en belastingen te betalen.


Vergoeding vrijwilligerswerk opgeven bij Belastingdienst

Voor een onbelaste vergoeding moet u als vrijwilliger aan bepaalde voorwaarden voldoen. U doet het vrijwilligerswerk bijvoorbeeld niet voor uw beroep. Ook mag uw vrijwilligersvergoeding niet hoger zijn dan een bepaald bedrag dat de Belastingdienst heeft vastgesteld. 

VRIJWILLIGERSPOOL

Neem zelf de regie in handen en vind en benader vrijwilligers middels hun profiel, hun wensen en kwaliteiten.


Iedereen kan zich inschrijven als vrijwilliger en voor deze vrijwilligerspool aanmelden, of ze nu 1 uur per jaar tijd hebt of wellicht vaker kunnen.


Als vrijwilligersorganisatie kun je vrijwilligers vinden op basis van hun profiel, aangegeven voorkeur en kwaliteiten en ze rechtstreeks benaderen voor een open staande vrijwilligers functie.


We hebben wat tips en advries over hoe je dat het beste kan doen. Deze vind je onder de onstaande knop.

Meer hulp & ondersteuning

Maatjeshulp voor organisaties

Wil jij ertoe dóen met jouw maatjesproject? Meld jouw organisatie nu aan bij het Oranjefonds zodat nieuwe vrijwilligers jouw organisatie makkelijk kunnen vinden.


Het Oranje Fonds verbindt vrijwilligers, hulpvragers en sociale initiatieven. Het hele jaar door versterken wij organisaties met geld, kennis en aandacht. We steunen maatjes-, mentor- en buddyprojecten. Nieuwe en bestaande initiatieven voorzien we van nieuwe ideeën, contacten én vrijwilligers.

Huis voor Taal & Meedoen

24% van de Enschedeërs vindt teksten vaak lastig om te begrijpen. Hierdoor kunnen allerlei dingen lastig worden – online je eigen zaken regelen je financiën op orde houden of je kinderen helpen met school. Het Huis voor Taal en Meedoen helpt deze mensen.


Het Huis voor Taal & Meedoen bestaat uit meerdere organisaties die een groot aanbod van taal educatie en taal ondersteuning bieden.

Persoonlijk contact

M-Pact is een onafhankelijk platform voor vrijwilligerswerk binnen Enschede. Eén van onze functies is om mensen, die vrijwilligerswerk willen doen, te matchen met één van de vele vrijwilligers-organisaties, stichtingen of verenigingen binnen Enschede. Daarnaast kunt je bij M-Pact ook terecht voor advies en ondersteuning.

 

Zo adviseren wij je over scholing rondom vrijwilligerswerk. Maar ook over hoe je als maatschappelijke organisatie met succes nieuwe vrijwilligers kunt aantrekken en bestaande vrijwilligers kunt behouden. Wij adviseren ook over het opstellen van een vrijwilligersbeleid voor je organisatie. Wil je meer weten over alternatieve fondswerving? Heb je behoefte aan voorbeelden, tips of advies?

 

M-Pact adviseert en ondersteunt!

Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak bij ons of bij jullie op locatie.