Ook op zoek naar vrijwilligers?

Meer dan 350 organisaties werven al vrijwilligers via M-Pact

Haal meer uit jouw organisatie account!

Je krijgt op de website één overzichtelijke werkplek

Zelf alles in een handomdraai regelen

Met jouw organisatie wil je het verschil maken. Je hebt een doel voor ogen en daar zet je, samen met je collega’s, hard op in. En de hulp van vrijwilligers daarbij is onontbeerlijk. Hoe vind je die vrijwilligers en kun je zorgen dat alles in jouw organisatie op rolletjes verloopt? Je organisatiepagina is jouw uithangbord. Hiervandaan beheer je al je vacatures, aanmeldingen en hele vrijwilligersbestand. Lees hieronder wat je allemaal kunt met jouw organisatiepagina, of klik op de link voor meer informatie hoe je een activiteit toevoegt en hoe je een beheerder aan je organisatie kan toevoegen.


Meld je aan als organisatie op de website!

Met het online systeem van M-Pact krijg je toegang tot allerlei tools die je helpen met het regelen van alle activiteiten en het beheren van de organisatie.

Vind uiteenlopende vrijwilligers

Of je nu op zoek bent naar die ene expert, of tientallen vrijwilligers om je event tot een succes te maken. Onze geavanceerde filters zorgen ervoor dat jouw vacature bij de juiste vrijwilligers terecht komt.

Juiste informatie over vrijwilligers

Heb je bepaalde informatie van vrijwilligers nodig om te bepalen of ze geschikt zijn voor jouw organisatie? Dat kan. Stel je eigen aanmeldformulier op en vind de perfecte match.

Verbeterde naamsbekendheid

Sharing is caring. Met een klik op de knop kan iedereen in jouw netwerk je vacature delen op social media en vrienden uitnodigen om mee te gaan.

Bouw je eigen community

Nodig je vaste vrijwilligers uit om lid te worden van jouw organisatiepagina. Als je een nieuwe vrijwilliger vindt, kun je deze ook als lid toevoegen. Zo bouw je een hechte community van betrokken vrijwilligers!

Houd je vrijwilligers op de hoogte

Stuur je vrijwilligers eenvoudig updates met nieuws over jouw organisatise via een ingebouwde nieuwsbrieven tool. Je kunt ook vacatures aanmaken die alleen zichtbaar zijn voor trouwe vrijwilligers - ideaal voor speciale evenementen of activiteiten.

Meer verantwoordelijkheid voor vertrouwde vrijwilligers

Je kunt vertrouwde vrijwilligers de mogelijkheid geven om vacatures te plaatsen namens jouw organisatie en zelf evenementen te organiseren. Zo krijg je meer gedaan!

Advies & Ondersteuning

M-Pact is een onafhankelijk platform voor vrijwilligerswerk binnen Enschede. Eén van onze functies is om mensen, die vrijwilligerswerk willen doen, te matchen met één van de vele vrijwilligers-organisaties, stichtingen of verenigingen binnen Enschede. Daarnaast kunt je bij M-Pact ook terecht voor advies en ondersteuning.


Zo adviseren wij je over scholing rondom vrijwilligerswerk. Maar ook over hoe je als maatschappelijke organisatie met succes nieuwe vrijwilligers kunt aantrekken en bestaande vrijwilligers kunt behouden. Wij adviseren ook over het opstellen van een vrijwilligersbeleid voor je organisatie. Wil je meer weten over alternatieve fondswerving? Heb je behoefte aan voorbeelden, tips of advies?


M-Pact adviseert en ondersteunt!

Neem gerust contact met ons op, de koffie staat klaar.

Vrijwilligersbeleid

Het werken met vrijwilligers is een vak apart. Zeker in een tijd waarin vrijwilligers vaker kiezen om zich niet langdurig met een organisatie te verbinden, is het belangrijk om het maken en uitvoeren van vrijwilligersbeleid in de vingers te krijgen. Als organisatie kunnen jullie veel baat hebben bij een goed vrijwilligersbeleid.

Wet & Regelgeving

Wanneer je als maatschappelijke organisatie werkt met vrijwilligers heb je te maken met diverse wet- en regelgeving. Denk bijvoorbeeld aan de AVG.

Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Jongeren en vrijwilligerswerk

Voor vrijwilligerswerk gelden dezelfde regels als voor betaald werk voor jongeren onder de 18 jaar. Vrijwilligers onder de 18 jaar...

Verzekeringen

Het kan zomaar gebeuren: Een vrijwilliger krijgt tijdens het uitvoeren van vrijwilligerswerk binnen jouw organisatie te maken met schade, diefstal of vernieling van eigendommen. Is jouw vrijwilliger goed verzekerd? Is jouw organisatie goed verzekerd en hoe ga je er als organisatie mee om?

Leren en Inspireren

Het is belangrijk om bij te blijven. Te sparren en te leren van en met andere organisaties. Onder de noemer Leren en Inspireren organiseren wij themabijeenkomsten en cursussen voor organisaties om de deskundigheid over vrijwilligerswerk up to date te houden.

Inspiratiewaaier

Inclusiever Vrijwilligerswerk [MOVISIE]

Wil je als bewonersinitiatief of vrijwilligersorganisatie aan de slag met inclusie? De inspiratiewaaier Inclusiever Vrijwilligerswerk biedt handvatten in de vorm van tips, tools en voorbeelden om met inclusie bezig te gaan. In ieder hoofdstuk staan tips en voorbeelden beschreven waar je op kunt letten als je bezig wilt met inclusie voor het vinden en binden van vrijwilligers.

Ons aanbod

M-Pact Educatie - Volksuniversiteit Enschede

  1. Workshops
  1. Evenementen

Activiteiten hervatten en RIVM maatregelingen

Hoe doen we dit?

De Corona-maatregelen veranderen geregeld. Veel vrijwilligersorganisaties vragen zich af wat men wel of niet mag en kan doen en hoe dan? We moeten ons aan de basisregels houden en maatregelen in acht nemen om grip te krijgen op het coronavirus.

Lees hier nieuws naar aanleiding van de persconferenties.


Wij hebben een aantal protocollen opgesteld en bruikbare informatie verzameld aan de hand van de huidige RIVM richtlijnen.