Post | april 2020 | Leren & Inspireren | 2 min lezen

DOE MEE HUIS

Het Doe Mee Huis is een multifunctioneel buurtcentrum voor jong en oud waar gezelligheid centraal staat. Wekelijks vinden hier allerlei activiteiten plaats waar zowel de bewoners uit de buurt als andere belangstellenden aan deel kunnen nemen. Kom eens gezellig langs voor een kop koffie!


Gezelligheid staat voorop!Het Doe Mee Huis is te vinden op de Stroinkslanden, van waaruit diverse activiteiten georganiseerd worden.


DAGHAP

Zo is er bijvoorbeeld iedere woensdag en donderdag een heerlijke daghap te krijgen bij het Stroinkshuis. Er worden met grote regelmaat leuke workshops, markten en andere activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Voor meer informatie kijkt u HIER


GEZONDE LUNCH

Ook wordt vanuit het Doe Mee Huis de 'Gezonde lunch' voor kinderen op een aantal basisscholen georganiseerd. Als de school van uw kind hieraan deelneemt vindt u een informatiepunt in school of in het Doe Mee Huis.


Het Doe Mee Huis biedt in samenwerking met een aantal scholen in Enschede en Glanerbrug de “gezonde schoollunches” aan. Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door: Bakkerij Oonk, Appeltje.nl, Refood, Twepa en AH. Voor een heel klein bedrag per week krijgt uw kind iedere dag (behalve woensdag) een gezonde lunch aangeboden bestaande uit: 


- 2 belegde bruine boterhammen (bakkerij Oonk)

- een flesje drinken

- een leuk zakje met een gezonde snack (fruit of groente)


Alle lunches worden op een centrale plek voorbereid waarna het vervolgens op school gebracht wordt. De lunches worden bereid in een schone keuken onder leiding van een professional en waarbij gewerkt wordt volgens de wettelijke HACCP (hygiëne) eisen binnen de horeca. 


U kunt voor uw kind op de deelnemende scholen per week of per maand een “gezonde schoollunch” pakket aanschaffen. Hierin zit dan voor iedere week een menukaart die ingevuld kan worden door u en uw kind. U kunt via de menukaart per dag aangeven wat uw kind wil eten en drinken. Zodra de ingevulde lijsten retour zijn ontvangen bij het inzamelpunt zal er aan de hand van de lijsten iedere dag een schoollunch worden bereid voor uw kind.


Voor contact en informatie kunt u mailen naar:


Lotte Sleebos:

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

EIGEN KRACHT - M-Pact Ladies

| Leren & Inspireren
Voor de Enschedese vrouw is er M-Pact Ladies. Dit platform – zoals de naam al doet vermoeden - is er speciaal ...
Lees meer

Senioren 55+

| Leren & Inspireren
SENIOREN ACTIEF IN ENSCHEDE
Heeft u tijd en energie en zou u dat willen gebruiken om uw woonplaats nog ...
Lees meer

Young M-Pact

| Leren & Inspireren
JONGEREN EN VRIJWILLIGERSWERK
Tot 16 jaar mag je in principe geen arbeid verrichten. In de Arbeidstijdenwet ...
Lees meer