Post | oktober 2022 | Nieuws | 1 min lezen

Geslaagde aftrap ontbijt actie van de 'De Regenboog'

De ochtend begon vroeg. Om 07:15 uur worden de drie zalen van het wijkcentrum en buurthuis "Stroinkshuis" door een groep vrijwilligers van het DoeMeeHuis, Stichting M-Pact, ouders en leerkrachten klaar gemaakt voor ruim 60 leerlingen van de Regenboog die vandaag voor het eerst samen zullen ontbijten!


Buiten verzamelen zich de kinderen al opgewonden voor de deur van het gebouw. Ze hebben er zin in en hebben vooral trek! Nieuwsgierig wordt er door het raam naar binnen geblikt waar de volwassenen met hun handen vol brood, melk en beleg voorbij komen op weg naar de feestelijk opgemaakte ontbijttafels.


Directeur Mariëlle Siebelt van de Enschedese basisschool 'De Regenboog' besloot dat er elke dag gratis ontbijt voor kinderen beschikbaar moet zijn. Ze merkte namelijk al een poosje dat steeds meer kinderen niks in hun broodtrommel hadden als ze die al bij zich hadden. Gedurende het resterende schooljaar zal er daarom vanaf vandaag dagelijks een gratis en vooral gezond ontbijt voor de leerlingen klaar staan in 'Stroinkshuis', dat vlak naast de school ligt.


"Enkele leerkrachten zijn daarbij aanwezig, maar ook vrijwilligers van de Enschedese vrijwilligersorganisatie M-Pact en een aantal ouders. En we hebben oud-schaatscoryfee Gianni Romme, die tegenwoordig directeur is van de IJsbaan Twente in Enschede, bereid gevonden de eerste editie van het schoolontbijt symbolisch te openen." Zo vertelt Mariëlle aan TVOost.

Ik wil ook toe naar een gratis lunch. Veel van de ouders van onze kinderen hebben het niet breed. We merkten allemaal een tijd geleden al dat de prijzen gigantisch gingen stijgen overal en nu komt daar ook de dure energierekening nog eens bij. Dan kunnen de ouders het geld dat ze besparen voor een ontbijt of lunch voor de kinderen ook aan andere dingen besteden."


Vanaf vandaag beginnen de kinderen van de regenboog in ieder geval met een gevulde maag en voldoende energie voor de nieuwe schooldag en kunnen we de aftrap een succes noemen!

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Goed – beter - best

| Nieuws
In het kader van de 'week van Lezen & Schrijven', sluit schrijfster Linda Bruins-Slot aan bij een taalles in ...
Lees meer

Music Moves Enschede is van start!

| Nieuws
Op woensdagavond 28 september was in Metropool Enschede de Kick-off van Music Moves Enschede 2022. In de zaal ...
Lees meer

Manna Buurtpicknick Enschede Zuid

| Nieuws
Op zaterdag 24 september 2022 organiseerde Zorggroep Manna vier buurtpicknicks in Twente. Er was een picknick ...
Lees meer