Post | november 2020 | Nieuws | 2 min lezen

Uitreiking Overijsselse Vrijwilligersprijs: Drie winnaars in Enschede!

Door: M.Tetteroo, 25-11-2020


Op dinsdag 24 november werden drie vrijwilligersorganisaties in het zonnetje gezet. Zij hebben dit jaar namelijk een Overijsselse Vrijwilligersprijs gewonnen. Een grootse happening was vanwege de coronamaatregelen helaas niet mogelijk. Gelukkig kon M-Pact samen met de winnaars in Prismare wel een klein feestje vieren.


De winnaars in Enschede

“We zijn ontzettend trots op al onze vrijwilligers in Enschede. Zelfs in deze coronatijd zetten zoveel mensen zich in voor anderen. We vinden het dus fijn dat we nu deze Overijsselse Vrijwilligersprijzen mogen uitdelen,” vertelt Sonja Muckenheim, projectleider bij M-Pact. “Drie organisaties hebben gewonnen:


Zorgvrijwilligers De Posten omdat zij binnen de zorg waar dit jaar zoveel verdriet is, er echt voor de mensen zijn. Hun werk heeft impact. En als ze nu even niet bij De Posten aan de slag kunnen, zetten zij zich op andere manier in.

Het Huis van Verhalen omdat zij echt een warme plek in de wijk zijn, waar mensen altijd terecht kunnen voor een luisterend oor. Ooit begonnen voor slachtoffers van de vuurwerkramp, maar nu zijn ze er voor iedereen.

En Humanitas Twente omdat zij door het inzetten van vrijwilligers andere mensen, die het moeilijk hebben, weer in hun eigen kracht terugzetten. Een tijdelijk steuntje in de rug om weer verder te kunnen.”


Lily Hartmans, sociaal ondernemer van M-Pact, geeft alle winnaars een certificaat, een envelop met cadeaubonnen en een bos bloemen. “Ik hoop dat jullie dit allemaal nog jaren blijven doen. Jullie doen fantastisch werk!”

Van de drie organisaties zijn een vrijwilliger en een medewerker aanwezig. Meer mensen pasten helaas niet veilig in de ruimte. Iedereen is blij met de prijs. Ze zijn echt verrast en vereerd.

“We zijn ontzettend trots dat we hebben gewonnen,” zegt Anne Wilderink, vrijwilligerscoördinator. “Jazeker! Het is heel bijzonder dat wij uit al die organisaties gekozen zijn,” vult vrijwilliger Betsie aan.

Ingeborg Sikkink, vrijwilliger bij Humanitas Twente: “Ik ben helemaal verlegen door de bloemen. Ik ben hier namens ons allemaal. Die bloemen zijn voor alle vrijwilligers van Humanitas!”

Riks Damen, bestuurslid van Huis van Verhalen: “Deze prijs is echt een teken van erkenning!” Mariella Scholten, teamcoördinator bij Thuisadministratie van Humanitas Twente: “Weet je wat zo bijzonder is aan mijn werk? Dat ik zulke mooie mensen tegen kom. Ze willen allemaal hun tijd investeren om andere te helpen. Mooier kan toch niet?!”


Overijsselse Vrijwilligersprijs on tour!

Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol, en talloze mensen doen het met veel inzet en plezier. Gedurende deze vreemde tijd vanwege de coronacrisis is meer dan ooit gebleken dat vrijwilligers het sociale kapitaal van onze samenleving zijn. We kunnen niet zonder hen!

De provincie Overijssel reikt daarom jaarlijks de Overijsselse Vrijwilligersprijs uit. Maar dit jaar kon dat niet op de gebruikelijke manier vanwege de coronacrisis. Toch hebben de provincie Overijssel, Stimuland en meerdere Overijsselse Vrijwilligers(steun)punten de handen ineen geslagen om ook dit jaar zoveel mogelijk vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Per deelnemende gemeente worden dit jaar drie prijzen uitgereikt aan vrijwilligers en/of -organisaties. Op 7 december, de nationale vrijwilligersdag, zal de provincie alle winnaars bekend maken.Wilt u meer weten over vrijwilligerswerk of over de prijswinnaars? Kijk dan op www.m-pact.nl.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Groeigesprek voor vrouwen, met als thema ‘Leven in vrijheid’

| Nieuws
In het verlengde van Internationale Vrouwendag bieden M-Pact en SIVE je een Groeigesprek aan met als thema ...
Lees meer

Enschede heeft een geweldige bijdrage geleverd voor Giro555 !

| Nieuws
De opbrengst gaat naar de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije.
Lees meer