Vrijwilliger Herfstkring kleuters

Vrijwilliger Herfstkring kleuters

Project (Tijdelijk) · Flexibele uren · Start vanaf 23 sep Voor ongeveer 4 weken
Van Heeksbleeklaan, 7522 LB Enschede, Nederland
OnderwijsActiviteiten begeleidenBuiten
Natuur & MilieuKinderen & JongerenOnderwijs
3 plaatsen over.
Activiteit Delen
Wageler Samen
#45622
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Duurzaamheidseducatie-Enschede1/activiteiten/Vrijwilliger-Herfstkring-kleuters/45622 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

We zoeken enthousiaste mensen die het leuk vinden om af en toe een ochtend activiteit te begeleiden voor de kleuters van het basisonderwijs tot 8 november 2024.

Uitgebreide omschrijving

In de ochtend kom je naar het Abraham Ledeboerpark. Om 9:00 ontvang je de eerste groep kleuters, je enthousiasmeert de kleuters, vraagt ze of ze wel eens een paddenstoel hebben gezien en of ze kunnen vertellen hoe die eruitziet.


Vervolgens neem je de kinderen mee het bos in, daar staan de spullen voor de activiteit al klaar. Je leest het verhaal: ‘Het geheim van de Herfstkring’ voor aan de kinderen, waarna je uitleg geeft over de activiteit.


De ouders gaan dan zelf met de kinderen aan de slag, jij blijft nog even kijken of alles soepel verloopt en er geen vragen zijn. Dan neem je afscheid van de leerkracht en kom je terug naar het bezoekerscentrum voor een kopje koffie/thee.


Na afloop van de activiteit controleer je of alle spullen in orde zijn en op de goede plek staan voor ontvangst van de volgende groep. Om 10:15 sta je klaar om de volgende groep te ontvangen, dit is ook de laatste groep van de ochtend.


We zoeken voor dit seizoen dat loopt tot begin november nog vrijwilligers voor de maandagochtend en woensdagochtend.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Navigatie : tegenover Hengelosestraat 319 zie je ingang Ledeboerpark. Auto's parkeren buiten park op parkeerplaats daar.
3 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Wageler Samen

De Vereniging Wageler Samen bestaat uit zeven organisaties/partijen die actief zijn in en om het Ledeboerpark en het Wageler. We denken dat we door nauwer samen te werken het gebied mooier en betekenisvoller kunnen maken, maar ook dat we ieder voor zich onze doelen beter kunnen realiseren. Als vereniging zijn we een belangrijke partner voor de gemeente bij ontwikkelingen in en het beheer van het gebied. Tevens verzorgen we samen met veel vrijwilligers educatieve activiteiten. Natuur, historie, educatie, zorg, recreatie en landbouw komen hier samen.
Leden van de Vereniging zijn:
IVN Enschede, Bijenvereniging Enschede, Zone.College, Stawel, Stichting boerderij de Viermarken, Stichting Landgoed het Wageler en de Parkcommissie van het Ledeboerpark