Skip Sidebar

Over ons

De lampen conserveren en geschikt maken voor gebruik, waarbij de veiligheid aangepast is aan de huidige eisen. Veelal moet er een nieuw ophangsysteem gemaakt worden. Daarna worden de lampen verkocht ...

Kunst & cultuur
Deel
Gastvrouw/gastheer

Gastvrouw/gastheer

Structureel werk · 4–6 uur/week
Walstraat 18 7511 GH Enschede
Kunst & cultuur
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Het Lichtatelier
#21476
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Het-Lichtatelier/activiteiten/Gastvrouwgastheer/21476 om je aan te melden

Contactpersoon

Frederike de Pril-KorsmanStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Bezoekers vertellen over de achtergrond van het Lichtatelier, dat we naast winkel ook een museum zijn en een atelier waar alles op maat gemaakt wordt.

Uitgebreide omschrijving

Omdat wij naast winkel/atelier eigenlijk ook een soort museum zijn is er veel te vertellen over de achtergrond van de lampen, klokken en schakelmateriaal. Er is heel veel materiaal aanwezig waardoor je je snel in kunt leven in de geschiedenis van de aanwezige materialen. Daarnaast kan je ondersteunen bij de verkoop van vooral de lampen, maar ook de kleine accessoires. Ideeën om de winkel aantrekkelijker te maken of te veranderen zijn welkom. Eigen initiatief is prima. Omdat we geen doorsnee winkel zijn is de aanloop heel wisselend. Daarom zoeken we vrijwilligers die ook de handen uit de mouwen willen steken bij voorkomende klussen. Als je ook technisch bent in gesteld kan je mogelijk ook helpen bij het maken van lampen. We hebben regelmatig Duitsers in de winkel. Het kunnen spreken van Duits is handig geen must. Soms wordt er Engels gesproken.

Opleidingsvereiste

HAVO, VMBO

Dit krijg je ervoor terug

Je komt in een museum-achtige sfeer te werken en leert wat over de achtergronden van de industriële revolutie en vooral hoe de mensen toen werkten. Daardoor zie je dat wij het nu goed hebben. Daarnaast kom je in contact met heel veel verschillende mensen en leer je met iedereen omgaan. Daarnaast kan het soms handig zijn om je talen op te halen als er Duits of Engels sprekende mensen in de winkel komen. Wij spreken het ook niet zo goed maar we redden ons altijd.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.2 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Het Lichtatelier

De lampen conserveren en geschikt maken voor gebruik, waarbij de veiligheid aangepast is aan de huidige eisen. Veelal moet er een nieuw ophangsysteem gemaakt worden. Daarna worden de lampen verkocht waardoor ze zichtbaar blijven in de toekomst. Daarnaast worden er ook nieuwe lampen gemaakt van de historische materialen. We hebben lampjes op isolatoren, maar ook zijn bepaalde lampen veranderd in muurlampen of staande lampen.