Skip Sidebar

Over ons

De lampen conserveren en geschikt maken voor gebruik, waarbij de veiligheid aangepast is aan de huidige eisen. Veelal moet er een nieuw ophangsysteem gemaakt worden. Daarna worden de lampen verkocht ...

Kunst & cultuur
Deel

Gastvrouw/gastheer

4 uur/week · Start vanaf 3 jan 2020
Walstraat 18 7511 GH Enschede
Kunst & cultuur
4 plaatsen over.
Deel activiteit
#21476
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Het-Lichtatelier/activiteiten/Gastvrouwgastheer/21476 om je aan te melden

Contactpersoon

Frederike de Pril-KorsmanStel de contactpersoon een vraag

Uitgebreide omschrijving

Omdat wij naast winkel/atelier eigenlijk ook een soort museum zijn is er veel te vertellen over de achtergrond van de lampen, klokken en schakelmateriaal. Er is heel veel materiaal aanwezig waardoor je je snel in kunt leven in de geschiedenis van de aanwezige materialen. Daarnaast kan je ondersteunen bij de verkoop van vooral de lampen. Omdat we geen doorsnee winkel zijn is de aanloop heel wisselend. Daarom zoeken we vrijwilligers die ook wel wat administratie willen doen of andere voorkomende klussen. Als je ook technisch bent in gesteld kan je mogelijk ook helpen bij het maken van lampen. We hebben regelmatig Duitsers in de winkel. Het kunnen spreken van Duits is handig geen must. Soms wordt er Engels gesproken.

Opleidingsvereiste

HAVO, VMBO

Dit krijg je ervoor terug

Je komt in een museum-achtige sfeer te werken en leert wat over de achtergronden van de industriële revolutie en vooral hoe de mensen toen werkten. Daardoor zie je dat wij het nu goed hebben. Daarnaast kom je in contact met heel veel verschillende mensen en leer je met iedereen omgaan. Daarnaast kan het soms handig zijn om je talen op te halen als er Duits of Engels sprekende mensen in de winkel komen. Wij spreken het ook niet zo goed maar we redden ons altijd.

Hoe kom ik er?

Over Het Lichtatelier

De lampen conserveren en geschikt maken voor gebruik, waarbij de veiligheid aangepast is aan de huidige eisen. Veelal moet er een nieuw ophangsysteem gemaakt worden. Daarna worden de lampen verkocht waardoor ze zichtbaar blijven in de toekomst.
4 plaatsen over.
Deel activiteit