Vrijwilliger Match

Vrijwilliger Match

Project (Tijdelijk) · 1–3 uur/week · Voor ongeveer 12 maanden
Flexibele locatie
WelzijnVluchtelingen & MinderhedenKinderen & Jongeren
Activiteit Delen
Humanitas Twente
#63879
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Humanitas-Twente/activiteiten/Vrijwilliger-Match/63879 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Je bent er voor een jongere die een steuntje in de rug kan gebruiken. Samen werk je aan zelfvertrouwen en een sociaal netwerk.

Uitgebreide omschrijving

Match-vrijwilligers zijn een maatje voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Je bent er voor een jongere die een steuntje in de rug kan gebruiken. Samen werk je aan zelfvertrouwen en een sociaal netwerk. Als vrijwilliger bied je een luisterend oor en stimuleer je de jongere om zijn of haar plekje te vinden in de maatschappij.  


“Het is fijn om elke week iemand helemaal bij te praten over hoe het gaat. Iemand die je gewoon heel goed snapt en het niet irritant vindt als ik aan een stuk door praat.” – Juliët, deelnemer Match 


Over vrijwilligerswerk Match 

Elke week heb je contact met jouw jongere. Samen ga je aan de slag met de doelen die jullie hebben opgesteld. Soms hebben jongeren hulp nodig met het plannen van hun schoolwerk of zijn er problemen thuis waar ze graag over willen praten. Als vrijwilliger ben je een luisterend oor. Een jaar lang heb je wekelijks contact, dat kost je twee tot drie uur per week. De meeste jongeren kunnen na een jaar zelf weer verder.  

 

Over de mensen waar je het voor doet 

Match is er voor Twentse jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Van scholieren tot jonge ouders of dak- en thuisloze jongeren. Elke jongere heeft een andere ondersteuningsvraag. Ze willen bijvoorbeeld zelfverzekerder worden, een sociaal netwerk opbouwen, meer activiteiten ondernemen of gewoon hun verhaal kwijt kunnen. Daar hebben ze wat ondersteuning bij nodig.  

 

Over jou 

Wij zoeken vrijwilligers die: 

 • 18 jaar of ouder zijn 
 • 2 tot 3 uur per week beschikbaar zijn 
 • Een open houding hebben tegenover jongeren 
 • Bereid zijn om zich een jaar lang in te zetten voor een ander 

We vragen voor jou een Verklaring omtrent gedrag aan.  

 

Wat wij bieden 

Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers. Bij Humanitas Twente bieden we: 

 • Een nieuwe, leerzame uitdaging 
 • Een mooie manier om je vrije tijd te besteden 
 • (Werk)ervaring opdoen in een gezellige organisatie 
 • Professionele begeleiding én training waar je een certificaat voor krijgt 
 • Contact met andere vrijwilligers  
 • Reiskostenvergoeding en WA-verzekering 
 • Budget waarmee je samen activiteiten kunt ondernemen  

 

Over ons  

Humanitas Twente is onderdeel van Humanitas Nederland: een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. Onze 650 vrijwilligers ondersteunen mensen in heel Twente. Ze ondersteunen bij zaken als financiële thuisadministratie, opvoeding, eenzaamheid en opgroeien. We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene, met een vrijwilliger, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Zo dragen we bij aan een sterkere samenleving in Twente!  

Activiteit Delen

Over Humanitas Twente

We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene, met een vrijwilliger, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Zo dragen we bij aan een sterkere samenleving in Twente!