Skip Sidebar

Over ons

We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene, met een vrijwilliger, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Zo dragen we bij ...

WelzijnVluchtelingen & MinderhedenKinderen & Jongeren
Deel
Vrijwilliger Tandem

Vrijwilliger Tandem

Project (Tijdelijk) · Flexibele uren · Voor ongeveer 12 maanden
Flexibele locatie
WelzijnVluchtelingen & MinderhedenKinderen & Jongeren
Activiteit Delen
Humanitas Twente
#63882
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Humanitas-Twente/activiteiten/Vrijwilliger-Tandem/63882 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Je ondersteunt volwassenen die zich geïsoleerd voelen. Je hebt wekelijks contact om zelfvertrouwen op te bouwen en te werken aan een sociaal netwerk.

Uitgebreide omschrijving

Als vrijwilliger bij Tandem ondersteun je volwassenen die zich om welke reden dan ook geïsoleerd voelen. Een jaar lang heb je wekelijks contact om zelfvertrouwen op te bouwen en te werken aan een sociaal netwerk. Elke Tandem-deelnemer is anders, dus elk traject ziet er anders uit. Samen met jouw deelnemer ga je op zoek naar wat nodig is, zodat iemand na een jaar vol vertrouwen weer verder kan.   

 

“Ik leefde voor mijn gezin, dat was alles wat ik had. Vriendschappen hielden geen stand en ik had geen interesses meer. Na de hulp van de vrijwilliger gaat het nu weer goed met me. Ik heb geleerd hoe ik contact kan maken.” – Sharona, deelnemer Tandem 

 

Over vrijwilligerswerk bij Tandem 

Een jaar lang heb je wekelijks contact met iemand die bij jou past, bij jou in de buurt. Samen werk je aan het opbouwen van zelfvertrouwen en een sociaal netwerk. Elke Tandem-deelnemer is anders, dus elk traject ziet er anders uit. Samen met jouw deelnemer ga je op zoek naar wat nodig is, zodat iemand na een jaar vol vertrouwen weer verder kan.   

 

Over de mensen waar je het voor doet 

Bij Tandem ondersteunen we volwassenen die zich eenzaam voelen. Mensen die een sociaal netwerk willen opbouwen en meer willen ondernemen. We ondersteunen iedereen ongeacht levensverhaal of leefomstandigheden. Voorwaarde is dat mensen gemotiveerd zijn om stappen te zetten. De deelnemers zijn 25 jaar of ouder.  

  

Over jou 

We zoeken vrijwilligers die: 

  • 2 á 3 uur per week beschikbaar zijn  
  • Goed kunnen luisteren en anderen kunnen motiveren 
  • Bereid zijn om zich een jaar lang in te zetten voor een ander 

 

Wat wij bieden 

Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers! Bij Humanitas Twente bieden we: 

  • Een nieuwe, leerzame uitdaging 
  • Een mooie manier om je vrije tijd te besteden 
  • (Werk)ervaring opdoen in een gezellige organisatie 
  • Professionele begeleiding én training waar je een certificaat voor krijgt 
  • Contact met andere vrijwilligers  
  • Reiskostenvergoeding en WA-verzekering 

 

Over ons  

Humanitas Twente is onderdeel van Humanitas Nederland: een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. Onze 650 vrijwilligers ondersteunen mensen in heel Twente. Ze ondersteunen bij zaken als financiële thuisadministratie, opvoeding, eenzaamheid en opgroeien. We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene, met een vrijwilliger, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Zo dragen we bij aan een sterkere samenleving in Twente! 

Activiteit Delen

Over Humanitas Twente

We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene, met een vrijwilliger, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Zo dragen we bij aan een sterkere samenleving in Twente!