Skip Sidebar

Over ons

We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene, met een vrijwilliger, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Zo dragen we bij ...

WelzijnVluchtelingen & MinderhedenKinderen & Jongeren
Deel
Vrijwilliger Thuisadministratie en Get a Grip

Vrijwilliger Thuisadministratie en Get a Grip

Project (Tijdelijk) · Flexibele uren · Voor ongeveer 12 maanden
Flexibele locatie
WelzijnArmoedebestrijding
Activiteit Delen
Humanitas Twente
#63881
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Humanitas-Twente/activiteiten/Vrijwilliger-Thuisadministratie-en-Get-a-Grip/63881 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als vrijwilliger bij Thuisadministratie en Get a Grip ondersteun je mensen hun geldzaken op orde te krijgen én te houden.

Uitgebreide omschrijving

Als vrijwilliger bij Thuisadministratie en Get a Grip ondersteun je mensen hun geldzaken op orde te krijgen én te houden. Dat kan als iemand gewoon een duwtje in de goede richting nodig heeft, maar ook als er schulden zijn of aan het begin en eind van schuldhulpverlening. Na een jaar kunnen de meeste mensen zelf weer verder! 

 

“Samen met de vrijwilliger heb ik een financieel overzicht opgesteld zodat mijn inkomsten en uitgaven weer helder waren. Het gaat nu veel beter! De achterstanden zijn ingelopen, administratie is op orde en ik zet nu geld op m’n spaarrekening.” – Leon, deelnemer Thuisadministratie 

 

Over vrijwilligerswerk bij Thuisadministratie en Get a Grip 

Je helpt iemand met het verkrijgen van overzicht van de inkomsten en uitgaven. Het wordt voor veel mensen niet eenvoudiger om overzicht te houden over alle regelingen en het is ingewikkeld om formulieren in te vullen en verschillende toeslagen aan te vragen. Je gaat hiermee samen aan de slag, zodat iemand na een jaar vol vertrouwen weer verder kan.   

 

Over de mensen waar je het voor doet 

Bij Thuisadministratie ondersteunen we mensen, jong en ouder, die de administratie en geldzaken niet op orde hebben en willen leren hoe ze dit moeten doen, zodat ze na maximaal een jaar zelf weer verder kunnen. Voorwaarde is dat mensen gemotiveerd en in staat zijn om stappen te zetten.  

Voor jongeren van 16 t/m 25 jaar hebben we Get a Grip, waarbij de speciaal getrainde vrijwilliger helpt om jongeren te leren hoe ze hun geldzaken kunnen beheren.  

  

Over jou 

We zoeken vrijwilligers die: 

 • Affiniteit en/of ervaring hebben met administratie en financiële zaken 
 • Bereid zijn tot het volgen van trainingen zodat je goed geschoold bent en blijft 
 • 2 á 3 uur per week beschikbaar zijn voor de periode van minimaal één jaar 
 • Respect en aandacht hebben voor andere normen en waarden 
 • Goed om kunnen gaan met vertrouwelijke informatie 
 • Goed kunnen luisteren en anderen kunnen motiveren 
 • Bereid zijn om zich een jaar lang in te zetten voor een ander 
 • Voor Get a Grip: een open houding hebben tegenover jongeren 

Het is bij ons verplicht om een verklaring omtrent gedrag aan te leveren.   

 

 

Wat wij bieden 

Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers! Bij Humanitas Twente bieden we: 

 • Een nieuwe, leerzame uitdaging 
 • Een mooie manier om je vrije tijd te besteden 
 • (Werk)ervaring opdoen in een gezellige organisatie 
 • Professionele begeleiding én training 
 • Contact met andere vrijwilligers  
 • Reiskostenvergoeding en WA-verzekering 

 

Over ons  

Humanitas Twente is onderdeel van Humanitas Nederland: een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. Onze 560 vrijwilligers ondersteunen mensen in heel Twente. Ze ondersteunen bij zaken als financiële thuisadministratie, opvoeding, eenzaamheid en opgroeien. We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene, met een vrijwilliger, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Zo dragen we bij aan een sterkere samenleving in Twente! 

 

Activiteit Delen

Over Humanitas Twente

We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene, met een vrijwilliger, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Zo dragen we bij aan een sterkere samenleving in Twente!