Skip Sidebar

Over ons

Als je een passende betaalde baan zoekt gaan we je helpen om die te vinden. We hebben daarvoor gemotiveerde en ervaren Maatjes die je helpen. Ook zijn er JobGroups waarin je onder leiding van ervaren ...

Vluchtelingen & MinderhedenOnderwijsSociale rechtvaardigheid
Deel

Info-avond voor werkzoekenden. Dinsdagavond 14+21 dec + 25 jan. Maatjes welkom.

2–6 uur/week
Heidestraat 9, 7513 DV Enschede, Nederland
Vluchtelingen & MinderhedenOnderwijsSociale rechtvaardigheid
Deel activiteit
#46379
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/JobHulpMaatje-Enschede/activiteiten/Info-avond-voor-werkzoekenden-Dinsdagavond-1421-dec--25-jan-Maatjes-welkom/46379 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Een maatje is een gecertificeerde en opgeleide vrijwilliger die werkzoekenden graag mentale en praktische ondersteuning biedt en meedenkt hoe werk te vinden.

Uitgebreide omschrijving

De informatieavond is primair bedoeld voor werkzoekenden.

Voor potentiele Maatjes is deze avond een mooie gelegenheid kennis te nemen van het project.

Door middel van zeven thema's ontdekt de werkzoekende hoe hij/zij de weg kan vinden naar het (opnieuw) betreden van de arbeidsmarkt. Hierbij wordt de werkzoekende individueel begeleid door een Maatje.

De thema's zijn o.a. Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? en Hoe presenteer ik mezelf?

Deze thema's staan ook centraal in de JobGroups waar werkzoekenden aan deel kunnen nemen gedurende 7 bijeenkomsten.

Voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt door taalachterstand of onbekendheid met de Nederlandse cultuur duurt de cursus 10 bijeenkomsten. dat is bijvoorbeeld het geval bij vluchtelingen met een verblijfsstatus en Roma's.

Maatjes krijgen extra begeleiding: een training en materialen om hen te ondersteunen voor hun taak.

Na de informatie bijeenkomst zal met hen die Maatje willen worden op een later tijdstip nader gesproken worden. De tijdsbesteding voor een maatje is 2-6 uur per week afhankelijk van het aantal personen dat wordt begeleid.

JobHulpMaatje Enschede maakt deel uit van een landelijke keten en valt in Enschede onder de stichting XiE Helpt. Deze stichting is opgericht door kerken in Enschede.

Met hulp van de Maatjes en de JobGroups proberen we multi-problematiek zoals sociale uitsluiting, echtscheiding, schulden of verslaving te voorkomen.

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deel activiteit
Vrijwilligerswerk in Enschede > Enschede Activiteiten > JobHulpMaatje Enschede > Info-avond voor werkzoekenden. Dinsdagavond 14+21 dec + 25 jan. Maatjes welkom.

Over JobHulpMaatje Enschede

Als je een passende betaalde baan zoekt gaan we je helpen om die te vinden. We hebben daarvoor gemotiveerde en ervaren Maatjes die je helpen. Ook zijn er JobGroups waarin je onder leiding van ervaren trainers er met elkaar aan werkt om je kansen op succes aanzienlijk te vergroten. Ook als je moeite hebt met de Nederlandse taal en cultuur.