Skip Sidebar

Over ons

Als je een passende betaalde baan zoekt gaan we je helpen om die te vinden. We hebben daarvoor gemotiveerde en ervaren Jobmaatjes die je helpen. Ook zijn er JobGroups waarin je onder leiding van ...

Vluchtelingen & MinderhedenOnderwijsSociale rechtvaardigheid
Deel

We zoeken jobmaatjes voor werkzoekende mensen in en rond Enschede. Kom 8-11

Taak · 1–2 uur
Spinnerstraat 29a, 7545 TP Enschede, Nederland
Vluchtelingen & MinderhedenOnderwijsSociale rechtvaardigheid
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
JobHulpMaatje Enschede
#46379
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/JobHulpMaatje-Enschede/activiteiten/We-zoeken-jobmaatjes-voor-werkzoekende-mensen-in-en-rond-Enschede-Kom-8-11/46379 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Een maatje is een opgeleide vrijwilliger die graag werkzoekenden helpt om werk te vinden. Aanmelden via de website van jobhulpmaatje-enschede.nl.

Uitgebreide omschrijving

Info avond op dinsdag 8 november om 20.00 uur in de Boei, Spinnerstraat 29 Enschede.


Wij zoeken vrijwilligers die als Jobmaatje of Jobgroupleider mee willen helpen om werkzoekenden in hun kracht te zetten.


Jobmaatjes voor 1-op-1 begeleiding

Jobmaatjes bieden werkzoekenden ondersteuning. Door middel van 7 thema's over hoe hij/zij de weg kan vinden naar het (opnieuw) betreden van de arbeidsmarkt. Dit gebeurt 1-op-1 en kan met mentale en praktische ondersteuning.


De thema's die worden behandeld zijn o.a. Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? en Hoe presenteer ik mezelf? Daarnaast ook Hoe ziet de arbeidsmarkt eruit en Hoe vind ik een baan of opdracht.


Jobgroupleider voor begeleiding van groepen

In plaats van 1-op-1-begeleiding kun je ook als jobgroupleider aan de slag. Een Jobgroup is een groep werkzoekenden die aan de hand van de 7 thema's een programma doorlopen. Een Jobgroup bestaat dus uit 7 bijeenkomsten.


Jobgroupleiders voor mensen met taal- of cultuurachterstand

Ook kun je als jobgroupleider aan de slag voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt door taalachterstand of onbekendheid met de Nederlandse cultuur. Deze jobgroup duurt 10 bijeenkomsten. Dat is bijvoorbeeld het geval bij vluchtelingen met een verblijfsstatus en Roma's.


Als vrijwilliger krijg je ook begeleiding en training

Jobmaatjes en jobgroupleiders krijgen zelf ook extra begeleiding door de coördinator en worden getraind. Na de training ontvang je een certificaat. Met deze training en de nodige materialen, zoals een werkboek, kun je de werkzoekenden professioneel begeleiden.


Tijdsbesteding als vrijwilliger

De tijdsbesteding voor een Jobmaatje is 1-2 uur per week afhankelijk van het aantal personen dat wordt begeleid. Je beheert hierin je eigen agenda en kunt daarin zelf ook prioriteiten aangeven.


Als Jobgroupleider vraagt het gedurende 7 weken 3 uur per week.


Project JobHulpMaatje Enschede

JobHulpMaatje Enschede maakt deel uit van een landelijke keten en valt in Enschede onder de stichting XiE Helpt. Deze stichting is opgericht door kerken in Enschede.


Met hulp van de Maatjes en de JobGroups proberen we multi-problematiek zoals sociale uitsluiting, eenzaamheid, echtscheiding, schulden of verslaving te voorkomen.


Aanmelden

Aanmelden als Maatje kan via de website www.jobhulpmaatje-enschede.nl.

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Enschede Activiteiten > JobHulpMaatje Enschede > We zoeken jobmaatjes voor werkzoekende mensen in en rond Enschede. Kom 8-11

Over JobHulpMaatje Enschede

Als je een passende betaalde baan zoekt gaan we je helpen om die te vinden. We hebben daarvoor gemotiveerde en ervaren Jobmaatjes die je helpen. Ook zijn er JobGroups waarin je onder leiding van ervaren trainers er met elkaar aan werkt om je kansen op succes aanzienlijk te vergroten. Ook als je moeite hebt met de Nederlandse taal en cultuur.