Vrijwilliger gezocht voor 's avonds

Vrijwilliger gezocht voor 's avonds

Taak · 2–4 uur
Enschede, Overijssel, Nederland
NederlandsBestuurSociaal contactMaatje & buddy
OuderenWelzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Livio
#28788
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Livio/activiteiten/Vrijwilliger-gezocht-voor-s-avonds/28788 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Onze afdeling TOA in de Cromhoff is op zoek naar 1 of meerdere vrijwilligers voor 's avonds. Om koffie te schenken, praatje te maken, spelletje of wandeling.

Uitgebreide omschrijving

De TOA is een afdeling waar er vaak wisseling van cliënten is. Je moet tegen wat onrust kunnen en om kunnen gaan met mensen met dementie. Zelf rustig zijn, actie durven ondernemen en hulp vragen waar nodig is een pré. Met een vrijwilliger in de avonduren erbij, kunnen we de bewoners net iets extra aandacht geven, wat het wonen extra prettig maakt.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Livio

​​​​​​​​​​​​​Samen gaan wij zorgen voor meer leefplezier bij Livio! En met samen bedoelen we cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers en collega’s. Bij Livio of in de wijk, dat maakt niets uit.

Waarom?
Omdat we weten dat het ervaren van een zinvolle dag de cliënt meer oplevert in het leven, dan alleen met ongemakken bezig te zijn.
In iedere situatie of fase, geloven wij erin dat er gestreefd moet worden naar het invullen van leefplezier, in welke mate dan ook. Mensen ervaren leefplezier, voelen zich beter als ze zich zoveel mogelijk kunnen richten op de dingen die voor hen het leven zinvol maken.
Uit de praktijk blijkt dat zij ook minder zorg nodig hebben. Zo zal iemand die vaak eenzaamheid ervaart, persoonlijke gebreken anders beleven, dan iemand die gelukkig is met wat meer sociale contacten. Het is dus zaak om inzicht te krijgen hoe de cliënt het leefplezier kan vergroten of behouden.
Dat hoeft niet alleen, dat doen we samen. En dat geldt voor iedereen die ons nodig heeft.