Vrijwilliger voor activiteit en gezelligheid

Vrijwilliger voor activiteit en gezelligheid

Taak · 2–4 uur
Enschede, Overijssel, Nederland
NederlandsSociaal contact
OuderenWelzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen
Livio
#28714
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Livio/activiteiten/Vrijwilliger-voor-activiteit-en-gezelligheid/28714 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

We zoeken een geduldige vrijwilliger die om kan gaan met onrust en wisselende cliënten. Het is een pré wanneer je het een en ander van dementie af weet.

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen

Over Livio

​​​​​​​​​​​​​Samen gaan wij zorgen voor meer leefplezier bij Livio! En met samen bedoelen we cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers en collega’s. Bij Livio of in de wijk, dat maakt niets uit.

Waarom?
Omdat we weten dat het ervaren van een zinvolle dag de cliënt meer oplevert in het leven, dan alleen met ongemakken bezig te zijn.
In iedere situatie of fase, geloven wij erin dat er gestreefd moet worden naar het invullen van leefplezier, in welke mate dan ook. Mensen ervaren leefplezier, voelen zich beter als ze zich zoveel mogelijk kunnen richten op de dingen die voor hen het leven zinvol maken.
Uit de praktijk blijkt dat zij ook minder zorg nodig hebben. Zo zal iemand die vaak eenzaamheid ervaart, persoonlijke gebreken anders beleven, dan iemand die gelukkig is met wat meer sociale contacten. Het is dus zaak om inzicht te krijgen hoe de cliënt het leefplezier kan vergroten of behouden.
Dat hoeft niet alleen, dat doen we samen. En dat geldt voor iedereen die ons nodig heeft.