Skip Sidebar

Over ons

Present wil een brug slaan tussen mensen die willen helpen en mensen die hulp nodig hebben. Het gaat hierbij om groepsgewijze inzet bij mensen die vanwege gebrek aan geld, netwerk of gezondheid een ...

ArmoedebestrijdingWelzijnSociale rechtvaardigheid
Deel
Gespreksleider ouderen

Gespreksleider ouderen

Project (Tijdelijk) · 4 uur/week · Start vanaf 13 jun 2021
Deurningerstraat 12, 7514 BH Enschede, Netherlands
BegeleidingNederlandsBestuurSociaal contact
ArmoedebestrijdingWelzijnSociale rechtvaardigheid
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting Present Enschede
#29056
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Present-Enschede/activiteiten/Gespreksleider-ouderen/29056 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Je begeleidt het gesprek tussen ouderen die gevoelens van eenzaamheid ervaren gedurende een kleinschalige cursus van zes middagen.

Uitgebreide omschrijving

Gespreksleider eenzaamheid onder ouderen

Voor een pilot van juni 2021 – oktober 2021

Vind jij het leuk om het gesprek aan te gaan met ouderen? In een huiselijke omgeving, in klein gezelschap willen we mensen die kampen met gevoelens van eenzaamheid uitnodigen om met elkaar in gesprek te gaan. Op deze manier willen we mensen helpen contacten te versterken en zich van betekenis te voelen.

Eenzaamheid is een onzichtbaar, maar wezenlijk probleem in onze samenleving. Present en Manna zetten samen een korte, kleinschalige cursus op voor ouderen om eenzaamheid te doorbreken en zich (weer) van betekenis te voelen in de maatschappij.

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten en omvat zes weken. De gespreksgroepen bestaan uit vier tot acht ouderen, en in het begin zal er een wijkverpleegkundige bij zijn die de mensen al kent.

Voor deze korte, laagdrempelige cursus voor ouderen zoeken wij betrokken gespreksleiders.

Wat wordt er van je verwacht:

  • Je bent betrokken bij ouderen en hun leefwereld en je vindt het leuk om het gesprek aan te gaan
  • Je kunt een gesprek begeleiden omdat je goed kunt luisteren, doorvragen en samenvatten.
  • Je bent geduldig en begripvol
  • Je een dagdeel per week beschikbaar (overdag).

Je krijgt aangeboden:

  • Een korte training
  • Cursusmateriaal
  • Een vrijwilligersvergoeding
  • En je kunt heel concreet bijdragen aan het doorbreken van eenzaamheid onder ouderen.

Er worden meerdere gespreksgroepen opgestart in de loop van de komende maanden. Je kunt naar keuze één of meerdere groepen begeleiden.

Deze pilot bestaat uit 10 gespreksgroepen. Na afloop wordt de werkwijze geëvalueerd en gepubliceerd. Wanneer het blijkt te werken, krijgt het in Enschede een vervolg en kunnen landelijk anderen met dit materiaal zelf gespreksgroepen opzetten.

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Stichting Present Enschede

Present wil een brug slaan tussen mensen die willen helpen en mensen die hulp nodig hebben. Het gaat hierbij om groepsgewijze inzet bij mensen die vanwege gebrek aan geld, netwerk of gezondheid een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Belangrijk is de ontmoeting, en dat je een sociaal hart hebt voor mensen aan de rand van de samenleving. De inzet is eenmalig en afgebakend. Voorbeelden van projecten zijn: een verwaarloosde tuin fatsoeneren, een woonkamer sauzen, of mensen in een rolstoel mee naar buiten nemen, of een spelletjesmiddag in een instelling begeleiden.