Skip Sidebar

Over ons

Al jarenlang maakt Stichting Leergeld Enschede het mogelijk voor kinderen uit gezinnen die moeilijk kunnen rondkomen om deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Hiermee voorkomen wij ...

Buurt & omgevingKinderen & JongerenArmoedebestrijding
Deel
Vrijwilliger intakes - Stichting Leergeld Enschede

Vrijwilliger intakes - Stichting Leergeld Enschede

Structureel werk · 3–12 uur/week
Enschede, Overijssel, Nederland
Kinderen & JongerenArmoedebestrijdingSociale rechtvaardigheid
Activiteit Delen
Stichting Leergeld Enschede
#47601
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Stichting-Leergeld-Enschede/activiteiten/Vrijwilliger-intakes---Stichting-Leergeld-Enschede/47601 om je aan te melden

Contactpersoon

Stichting Leergeld EnschedeStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Wil jij graag kinderen helpen uit gezinnen die moeilijk kunnen rondkomen, zodat zij 'gewoon' mee kunnen doen op het gebied van onderwijs, sport en cultuur?

Uitgebreide omschrijving

Ieder kind heeft recht op een mooie toekomst met gelijke kansen! Daarom helpen wij kinderen de weg te effenen naar een normale jeugd waarin ze gewoon mee kunnen doen.


Al jarenlang maken wij het mogelijk voor kinderen uit gezinnen die moeilijk kunnen rondkomen om deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Onze stichting voorkomt dat kinderen (4 t/m 17 jaar) in de gemeente Enschede door geldgebrek niet mee kunnen doen.


Ons team van professionals bestaat uit vrijwilligers en beroepskrachten. Samen zetten wij ons in voor onze doelen, ieder met zijn of haar eigen taken.

 

Vrijwilliger intakes (huisbezoek & telefonisch)

De intake die plaatsvindt bij gezinnen die zich aanmelden staat centraal in de Leergeldformule. Een goed opgeleide vrijwilliger bezoekt of neemt telefonisch contact op met bestaande en nieuwe klanten.

 

Een huisbezoek door een vrijwilliger is laagdrempelig en je maakt in de eigen omgeving van de klanten contact. Voor een huisbezoek maak je samen met je collega een afspraak en bezoek je de klant thuis of op locatie.

 

Ook hoort de telefonische intake tot de werkzaamheden. Vanuit huis bel je met de klant, vertel je over de mogelijkheden en verwerk je vervolgens de aanvragen in het systeem.


Jij bent:

• Enthousiast

• Gemotiveerd

• Betrokken

• Praktisch

• Communicatief sterk

• Meerdere dagdelen per week beschikbaar.


Met een klantgerichte houding en vanuit betrokkenheid met de doelgroep verzorg jij intakes t.b.v. Stichting Leergeld Enschede. Jij weet als geen ander een dienstverlenend gesprek te voeren, waarin enerzijds ruimte is voor een praatje; anderzijds het gesprek gestructureerd en doelmatig verloopt.

 

Doe jij mee?

 

Dit bieden wij jou:

• Een gezellig team

• 3 á 4 vrijwilligersbijeenkomsten per jaar

• Een opleidingsdag waarin actualiteiten en relevante thema’s rond armoede behandeld worden

• De mogelijkheid om de organisatie te vertegenwoordigen tijdens activiteiten op locatie

• Begeleiding in de werkzaamheden door medewerkers en coördinator

• Een jaarlijks evaluatiegesprek

• Een collectieve vrijwilligersverzekering

• Een vrijwilligerscontract met vrijwilligersvergoeding


Interesse? Wij ontvangen graag jouw CV + een motivatie

 

Opleidingsvereiste

MBO, HBO

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Enschede Activiteiten > Stichting Leergeld Enschede > Vrijwilliger intakes - Stichting Leergeld Enschede

Over Stichting Leergeld Enschede

Al jarenlang maakt Stichting Leergeld Enschede het mogelijk voor kinderen uit gezinnen die moeilijk kunnen rondkomen om deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Hiermee voorkomen wij dat kinderen (4 tot 18 jaar) in de gemeente Enschede door geldgebrek niet mee kunnen doen. Gezinnen met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum (bijstandsniveau) komen in aanmerking. Dit kunnen gezinnen zijn die een inkomen uit een uitkering, dienstverband of onderneming hebben.

Stichting Leergeld werkt in Enschede samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Vanuit Stichting Leergeld helpen wij de kinderen met zaken als een fiets, computer, schooltas, gymkleding of vergoeden wij de kosten voor een zwemdiploma, schoolreisje of studieweek. Vanuit het Jeugdfonds Sport & Cultuur vergoeden wij de contributie van een sportvereniging of betalen wij bijvoorbeeld muziek of danslessen. Ook zorgen wij dat kinderen over de juiste kleding en attributen beschikken.

Samen met een enthousiast team van vrijwilligers proberen wij zoveel mogelijk Enschedese gezinnen te helpen, zodat kinderen mee kunnen doen. Want nu meedoen is straks meetellen