Skip Sidebar

Over ons

Stichting Onderwijsbegeleiding heeft de missie om ieder kind een gelijke kans te geven in het onderwijs. Wij vinden het belangrijk dat jongeren gelijke kansen krijgen om hun talenten te leren ...

OnderwijsKinderen & JongerenWelzijn
KwaliteitsonderwijsOngelijkheid verminderen
Deel
Onderwijsbegeleiding

Onderwijsbegeleiding

Structureel werk · Flexibele uren
Het Stroink 64, 7542 GT Enschede, Nederland
OnderwijsBegeleiding
OnderwijsKinderen & JongerenWelzijn
KwaliteitsonderwijsOngelijkheid verminderen
Geschikt voor jongeren
Activiteit Delen
Stichting Onderwijsbegeleiding
#76509
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Stichting-Onderwijsbegeleiding/activiteiten/Onderwijsbegeleiding/76509 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Onderwijsbegeleider (Betaald vrijwilliger, gericht op studenten)

1,5 tot 8 uur per week naar eigen beschikbaarheid

Werkzaamheden

We zijn op zoek naar begeleiders die huiswerkbegeleiding willen geven aan kleine groepje van maximaal 5 leerlingen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar in Enschede en Hengelo. In sommige gevallen kun je ook gekoppeld worden aan een leerling voor het geven van 1-op-1 begeleiding. Wij willen met onze begeleiding kansenongelijkheid verkleinen door er voor iedereen te zijn die dat nodig heeft ongeacht de financiële situatie. Via leerkrachten en zorgcoördinatoren zijn deze leerlingen bij ons aangemeld. Zij hebben al gezien dat een leerling vastloopt en ondersteuning nodig heeft.


Als begeleider heb je een voorbeeldfunctie en je bent gemotiveerd om jongeren te ondersteunen die jouw hulp goed kunnen gebruiken. Dit doe je door lesstof uit te leggen en te overhoren maar bijvoorbeeld ook door samen een planning te maken. Je wilt leerlingen echt verder helpen en je zorgt voor het stukje begeleiding dat vaak thuis ontbreekt. Leerlingen trekken zich aan je op en je krijgt veel voldoening en dankbaarheid vanuit hen en de ouders. Naast de dankbaarheid leer je er zelf ook heel veel van.


Wat wij vragen

Een enthousiaste en betrokken begeleider die de leerlingen echt verder op weg wil helpen. Je hebt minimaal hbo-denkniveau en bent 18 jaar of ouder. Het is ook prettig dat je minimaal 1x in de week beschikbaar bent zodat de leerlingen een band met je opbouwen. Als je een opleiding richting onderwijs volgt is dit een pré maar geen vereiste. Uiteindelijk gaat het erom dat je gemotiveerd bent in het omzien naar de leerling.


Wat wij bieden

Je wordt door een ervaren begeleider ingewerkt in onze werkwijze tot je zelfstandig een klasje kunt begeleiden. De tijden waarop je werkt zijn flexibel. Iedere periode geef je je beschikbaarheid door aan onze planner en afhankelijk daarvan word je ingedeeld. Vaak werk je per week 1,5 tot 6 uur naar eigen beschikbaarheid. Voornamelijk na schooltijd. Een bijbaan als begeleider is dus uitstekend te combineren met je dagelijks leven en studie. Omdat wij blij zijn met het werk dat je doet ontvang je een financiële vergoeding. Ook zijn er doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie, zo kan je na verloop van tijd intakegesprekken voeren of mentor worden.


Voor een voorproefje van het werk dat je gaat doen kun je onze socials bezoeken: Instagram stonderwijsbegeleleiding

Soort dienstverband: Parttime, Stage, Oproepbasis, Vrijwilliger

Contractduur 12 maanden

Salaris: €10,00 - €12,50 per uur

Rooster:

  • Flexibele werkuren
  • Oproepdienst

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

  • Reiskostenvergoeding

Screeningsvragen:

  • Heb je affiniteit met de doelgroep?
  • Wat is je vakkenpakket geweest op het mbo, havo of vwo of wat is je huidige opleiding?


Werklocatie: Fysiek

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Stichting Onderwijsbegeleiding

Stichting Onderwijsbegeleiding heeft de missie om ieder kind een gelijke kans te geven in het onderwijs. Wij vinden het belangrijk dat jongeren gelijke kansen krijgen om hun talenten te leren ontdekken en deze verder te ontwikkelen. Hierdoor krijgen ze het vertrouwen dat ze mee kunnen doen, hun steentje kunnen bijdragen en volwaardig mee kunnen doen in de samenleving.