Skip Sidebar

Over ons

De wijkraad is een onafhankelijk en zelfstandig adviesorgaan. In het kader van bestuurlijke vernieuwing zijn wijkraden opgericht. Met de vorming van een wijkraad wil een gemeente meer invloed geven ...

Buurt & omgeving
Deel
Social Media Communicatie Specialist  -  Algemeen Bestuurslid

Social Media Communicatie Specialist - Algemeen Bestuurslid

Structureel werk · Start vanaf 1 jul 2021
Hoge Bothofstraat 49, 7511 ZA Enschede, Nederland
OnderzoekNederlandsBestuurMarketing & CommunicatieOntwerpSociale mediaComputer
Buurt & omgeving
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting Wijkplatform de Bothoven
#42960
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Stichting-Wijkplatform-de-Bothoven1/activiteiten/Social-Media-Communicatie-Specialist---Algemeen-Bestuurslid/42960 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wij zoeken een persoon met een jong en fris inzicht die aan de slag gaat met de digitale verjonging, verbetering en ondersteuning van de organisatie.

Uitgebreide omschrijving

Het algemeen bestuurslid heeft een eigen taak en verantwoordelijkheid binnen de stichting; namelijk de digitale verjonging, verbetering en ondersteuning van alle andere specialisaties binnen de organisatie. Daarvoor vragen wij dan ook een persoon met jong en fris inzicht en ervaring.


Taken van dit bestuurslid bestaan uit:

●      Promotie en acquisitie en werving via media kanalen.

●      Digitale voorstellen doen en beleidsontwikkelingen bewaken en bijsturen.

●      Belangenbehartiging voor bestuursleden.

●      Optreden als digitale vertegenwoordiger van het bestuur in commissies binnen de organisatie.

●      Ook het jonge publiek weten te raken en verbinden in de wijk.

●      Periodiek overleg voeren met werkgroepen en gebruikers.

●      Specifieke media en communicatie taken uitvoeren in overleg met collega’s met andere specifieke taken, zoals personeel, Promotie, gebouwbeheer, Projecten, ect.


Functie-eisen voor de rol dit bestuurslid zijn:

●      Dienstverlenende instelling

●      Communicatie achtergrond, kennis van alle media kanalen

●      Organisatievermogen

●      Bestuurlijke ervaring hebben of op willen bouwen

●      Kennis van en affiniteit met de organisatie


Vaardigheden van dit bestuurslid bestaan uit:

●      Vermogen om in teamverband te werken

●      Goede sociale eigenschappen

●      Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid


Tijdsbesteding aan deze functie;

Deze bestuursfunctie kost ongeveer 4 uur per week (indicatief). De tijd is zelf in te delen. Je bent daarnaast beschikbaar voor de noodzakelijke vergaderingen en bijeenkomsten. De functie is onbezoldigd.

 

Heb je interesse en denk je in het profiel te passen? Dan komen we graag in contact met jou. Stuur je motivatie en/of CV (met 06-nummer) naar ons.

Ik neem dan zo snel mogelijk (reageer altijd) contact met je op om een kennismakingsgesprek te plannen.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Enschede Activiteiten > Stichting Wijkplatform de Bothoven > Social Media Communicatie Specialist - Algemeen Bestuurslid

Over Stichting Wijkplatform de Bothoven

De wijkraad is een onafhankelijk en zelfstandig adviesorgaan. In het kader van bestuurlijke vernieuwing zijn wijkraden opgericht. Met de vorming van een wijkraad wil een gemeente meer invloed geven aan burgers op onder andere het besteden van gemeenschapsgeld. De wijkraadsleden zijn betrokken en actieve mensen die wonen of werken in de wijk. Ze worden al dan niet democratisch gekozen door wijkbewoners, of melden zichzelf aan. De wijkraad adviseert het college van B&W gevraagd en ongevraagd over ontwikkelingen en/of problemen in de wijk.

Wat is het doel van wijkraad De Bothoven?
De wijkraad heeft als missie het verkleinen van de afstand tussen overheid en burger en het betrekken van bewoners bij het fysiek beheer en de leefbaarheid van de wijk.

Toelichting
De wijkraad vindt het belangrijk dat de bewoners zich thuis voelen in hun wijk en zich ermee verbonden voelen. De wijkraad wil graag dat de bewoners trots zijn op hun wijk en dat de bewoners “elkaar kennen”. Als wijkraad kan stimuleren dat bewoners elkaar helpen en dat ze samen plezier hebben, vinden wij dat mooi.

Samen
De wijkraad werkt graag samen met de bewoners, verenigingen, instanties uit de wijk en professionals die in de wijk een rol hebben zoals de gemeente Enschede , ondernemers. De wijkraad wil ook graag samenwerken met partijen buiten de wijk bv met andere wijkraden.

Ambities, de wijkraad wil:
“Samenkracht” versterken van de bewoners; Bewoners stimuleren om zelf initiatieven te nemen voor de wijk (als ze dat willen!); Activiteiten ondersteunen en te (laten) organiseren voor en door de wijk; Goed op de hoogte zijn van wat er in de wijk gebeurt en wat er leeft; Dé gesprekpartner zijn voor de gemeente over onderwerpen die de wijk betreffen; Helder en open communiceren. Laten zien wat we doen en waar de wijkraad aan bijdraagt.

Wat doet de wijkraad?
Organiseren van wijkbijeenkomsten;
Onderhouden van een website en versturen van nieuwsbrieven;
Meepraten bij de voorbereiding van gemeentelijke plannen;
Ondersteunen van bewoners initiatieven;
Wijkbudgetaanvragen beoordelen
Gevraagd en ongevraagd B&W adviseren over zaken die de binnenstad aangaan;
Volgen van en inbreng leveren bij commissie- en raadsvergaderingen;