Beeldbeschrijvers met een creatieve pen

Beeldbeschrijvers met een creatieve pen

Structureel werk · 1–2 uur/week
Vanuit huis
Lezen & schrijvenCreatiefNederlands
Kunst & cultuurMensen met een beperking
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting Dedicon
#58365
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/StichtingDedicon1/activiteiten/Beeldbeschrijvers-met-een-creatieve-pen/58365 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wij zoeken mensen die beeldbeschrijvingen gaan maken van afbeeldingen in het tijdschrift Libelle voor mensen met een visuele beperking. Dit kan vanuit huis.

Uitgebreide omschrijving

Wij zoeken mensen die beeldbeschrijvingen gaan maken van afbeeldingen in het tijdschrift Libelle. Deze worden daarna door Dedicon verwerkt in bijvoorbeeld de gesproken en brailleversie van de Libelle voor mensen met een visuele beperking.


En het bijzondere is: je kunt dit vrijwilligerswerk gewoon vanuit huis doen!


We zoeken vrijwilligers die wekelijks op donderdagmiddag voor 1,5 uur beschikbaar zijn tussen 13:00 en 16:00 uur, dit in verband met de levertijd aan de abonnees. Elke week staat er een digitale Libelle voor jou klaar.


Binnen voor jou geselecteerde rubrieken ga je losse beelden beschrijven of samenvoegen tot een beeldcollage. Denk aan foto’s of tekeningen in rubrieken over mode, reizen of interieur en aan portetten van geïnterviewden.


DIT VRAGEN WE VAN JE

  • Je bent een creatieve geest en hebt een rijke Nederlandse woordenschat met een goed gevoel voor taal.
  • Je schrijft foutloos Nederlands.
  • Je kunt zelfstandig werken.
  • Je bent wekelijks 1,5 uur beschikbaar op donderdagmiddagen tussen 13.00 en 16.00u. 
  • Je bent computervaardig, in het bezit van een pc of laptop en kunt overweg met MS Teams.


DIT KUN JE VAN ONS VERWACHTEN

  • Je kunt dit vrijwilligerswerk gewoon vanuit huis doen.
  • Je krijgt van ons een training in hoe je de essentie uit een beeld haalt en hoe je dat vervolgens verwoordt volgens bepaalde richtlijnen.
  • De eerste drie edities doe je samen met een ervaren beeldbeschrijver. Daarna is er altijd iemand paraat bij wie je terecht kunt bij vragen.
  • We organiseren kennissessies om je te inspireren en jouw kennis te vergroten op het gebied van beeldbeschrijvingen.
Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Stichting Dedicon

Om volwaardig mee te doen in onze samenleving is toegang tot informatie (tekst en beeld) van groot belang. Ook voor mensen met een visuele of andere leesbeperking.

Daarom maakt stichting Dedicon boeken, kranten, tijdschriften en andere informatie in toegankelijke leesvormen: audio, braille, vergroting, reliëf en digitaal. Zo spreken we jaarlijks zo'n 1.500 romans, schoolboeken, kranten en tijdschriften in. In onze studio's in Grave en Rijswijk, maar ook vanuit huis. Help je mee?