Skip Sidebar

Over ons

Tetem wil het verhaal vertellen van een maatschappij die in ontwikkeling is en betekenisvolle tentoonstellingen maken, voor zowel publiek als kunstenaars. Tentoonstellingen en verdiepende elementen ...

Kunst & cultuur
Deel
Ondersteuner educatieve workshops

Ondersteuner educatieve workshops

Structureel werk · Flexibele uren
Stroinksbleekweg 16 7523 ZL enschede
Kunst & cultuur
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Tetem Kunstruimte
#21400
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/Tetem-Kunstruimte/activiteiten/Ondersteuner-educatieve-workshops/21400 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Als ondersteuner versterk je het educatieteam bij de voorbereiding en uitvoer van workshops voor de basisschool en het voortgezet onderwijs. Voor een deel van de workshops is digitale kennis een vereiste. Hiervoor is een opleidingsprogramma binnen de organisatie beschikbaar. Roombeek Cultuurpark Educatie bestaat uit een intensieve samenwerking tussen Rijksmuseum Twenthe, De Museumfabriek en Tetem op het gebied van cultuureducatie. De bedoeling is om nóg meer kinderen in aanraking te brengen met kunst, cultuur en technologie. Door een goede samenwerking kunnen cultuurhistorie, kunst en nieuwe technologieën op aansprekende wijze worden gecombineerd. Via Roombeek Cultuurpark Educatie wordt het voor scholen, kinderen en ouders makkelijk en overzichtelijk om een passend cultuuraanbod te vinden. Cultuurparticipatie vormt een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van creativiteit, oplossingsgericht denken, zelfbewustzijn, beschouwing en reflectie bij kinderen en jongeren. Hoe vroeger met cultuureducatie wordt gestart, hoe groter het te verwachten rendement. Ons aanbod bestaat uit een uitgebreid workshopprogramma voor kinderen waarbij zij op onderzoekende, spelende en makende manier in aanraking komen met een breed scala aan kunstdisciplines. De workshops worden gegeven door kunstenaars en techneuten. Er wordt gewerkt vanuit verschillende kunstdisciplines, materialen en thema’s. De workshops zijn uitdagend, sluiten goed aan bij de belevingswereld van kinderen, worden op maat gemaakt en zijn vaak op locatie.

Opleidingsvereiste

MBO, VWO, HAVO, VMBO

Dit krijg je ervoor terug

We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde en getalenteerde vrijwilligers! Gemiddeld werken er zo’n tachtig vrijwilligers bij Tetem, in een groot scala aan functies en vaak met verschillende taken en verantwoordelijkheden. Vrijwilligers die in het dagelijks leven deelnemen aan het arbeidsproces, wordt ruimte geboden om binnen een professioneel werkende organisatie nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Vrijwilligers die geen betaalde arbeid (meer) verrichten, zoals gepensioneerden, arbeidsongeschikten en werkzoekenden, biedt Tetem de mogelijkheid om te participeren in een professioneel werkende organisatie.

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Tetem Kunstruimte

Tetem wil het verhaal vertellen van een maatschappij die in ontwikkeling is en betekenisvolle tentoonstellingen maken, voor zowel publiek als kunstenaars. Tentoonstellingen en verdiepende elementen zoals performances, lezingen, films, artist-talks, werkateliers en workshops worden geprogrammeerd binnen programmalijnen die een duidelijke link hebben met actuele thema’s in de samenleving. Op deze manier vormen ze tezamen één geheel en zorgen we voor context en betekenisgeving.

Tetem helpt betrokken makers, denkers en bezoekers zich een mening te vormen, een positie te bepalen en uiteindelijk een weg te vinden binnen de in verandering zijnde samenleving. We zijn een onderzoekend presentatieplatform in een rijk netwerk van creatieve makers en denkers. Verbinding en verbeelding vormen de leidraad. We betrekken publiek en partners al in een vroeg stadium bij de ontwikkeling van onze programma’s; dialoog, samenwerking en partnership staan centraal.

Tetem wil een bijdrage leveren aan de culturele en professionele ontwikkeling van mensen in allerlei stadia van hun leven. Door onze organisatie open te stellen voor kunstenaars en door het delen van onze kennis en netwerken, dragen we bij aan talentontwikkeling en professionalisering. Door het aanbieden van goed cultuuronderwijs kunnen kinderen en jongeren zich ontwikkelen tot creatieve en kritische volwassenen, die klaar zijn voor de uitdagingen van de 21ste eeuw.