Receptionist/ administratief medewerker (vrijwillig)

Receptionist/ administratief medewerker (vrijwillig)

Structureel werk · 8–16 uur/week
Maarten Harpertsz Tromplaan 47, 7513 AB Enschede, Nederland
Vluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheidWelzijn
Activiteit Delen
VluchtelingenWerk Nederland - locatie Enschede
#81389
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/VluchtelingenWerk-Nederland-Enschede/activiteiten/Receptionist-administratief-medewerker-vrijwillig/81389 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Jij bent de gastheer/ gastvrouw van onze locatie. Cliënten die langskomen of bellen voor een afspraak worden door jou verwelkomd.

Uitgebreide omschrijving

Wat ga je doen?

Als receptionist beman je onze balie. Dit is het eerste contactpunt voor vluchtelingen die onze locatie bezoeken of bellen om een afspraak te maken. Daarnaast ondersteun je op verzoek met verschillende administratieve werkzaamheden.


Je verricht de volgende werkzaamheden:

  • Beantwoorden inkomende telefoongesprekken en uitvoeren van daarbij horende vervolghandelingen zoals het maken van een terugbelnotitie, navraag doen bij een collega of het verstrekken van bepaalde informatie.
  • Ontvangen van bezoekers van de locatie.
  • Het aanmelden van cliënten: checken of er een afspraak is en met wie, het inseinen van de betreffende collega dat de afspraak er is en het begeleiden van de cliënt naar de wachtruimte.
  • Registratie van bezoekers bijhouden.
  • Het verwerken van de post.
  • Overige voorkomende administratieve handelingen.


Wie zoeken wij?

Het allereerst van belang dat je gastvrij ingesteld bent en duidelijk kunt communiceren met mensen. Het is een pré als je ook een vreemde taal beheerst (bijv. Arabisch, Turks, Tigrinya), omdat een groot deel van de cliënten (nog) geen Nederlands spreekt. In ieder geval ben je sociaal vaardig, flexibel ingesteld en kun je goed zelfstandig werken. Ook is het fijn als je goed met computers overweg kunt (denk aan: Outlook, Word/ Excel en OneDrive).


Wat kun je van ons verwachten?

Naast een onkostenvergoeding voor je gewerkte dagen, krijg je bij Vluchtelingenwerk ook de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen. Zo bieden we diverse cursussen en trainingen aan die je als vrijwilliger kosteloos mag volgen. Je komt te werken in een cultureel divers en gezellig team en voor een maatschappelijk relevante organisatie met een mooie missie.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over VluchtelingenWerk Nederland - locatie Enschede

Wij bouwen samen met de vluchteling aan een nieuwe toekomst in Enschede. We ondersteunen onze cliënten bij hun integratie en coachen hen naar zelfredzaamheid. Daarnaast staan we mensen bij in hun asielprocedure en begeleiden hen bij het herenigen met hun gezin.