Skip Sidebar

Over ons

Dierenbuddy: voorkomt eenzaamheid bij dier en mens
Wat doet het met een dier als hij weg moet uit zijn vertrouwde omgeving? Onze dierenbuddy’s voorkomen eenzaamheid bij dier en mens door structurele ...

DierenwelzijnOuderenMensen met een beperking
Deel
SPOED!  Dierenbuddy gezocht Glanerbrug (Enschede)

SPOED! Dierenbuddy gezocht Glanerbrug (Enschede)

Structureel werk · 2–3 uur/week
Glanerbrug [NL] / Gronau [DE], Gronausestraat, Enschede, Overijssel 7534 AV, Nederland
Dieren verzorgenMaatje & buddyDe hond uitlaten
DierenwelzijnOuderenMensen met een beperking
Activiteit Delen
Dierenbuddy - Dierenbescherming
#66148
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/dierenbuddy-dierenbescherming/activiteiten/SPOED-Dierenbuddy-gezocht-Glanerbrug-Enschede/66148 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wij zijn dringend op zoek naar een Dierenbuddy die wat tijd over heeft om twee hele lieve hondjes uit te laten. Het baasje zelf lukt dit niet meer.

Uitgebreide omschrijving

Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou.


Dierenbuddy's gezocht in Glanerbrug en Enschede

Dierenbuddy is op zoek naar ondersteuners voor ouderen, chronisch zieken of mensen met mentale problemen die een huisdier hebben. Vrijwilligers van De Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun dier als de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is.

 

Het is enorm dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging van het huisdier, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpvrager. Je moet als vrijwilliger met de hulpvrager en hun, vaak oude, dieren weten om te gaan.

 

Sommige van onze cliënten wonen in verzorgingshuizen maar ook zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en jongere mensen doen een beroep op onze hulp.

 

Wij vragen:

  • Minimaal 2 á 3 uur beschikbaarheid per week voor een langere periode (minimaal een half jaar). Voorkeur doordeweeks/overdag;
  • Affiniteit en ervaring hebben met huisdieren;
  • Nuchter zijn, proactief en betrouwbaar;
  • Ervaring met oudere mensen, chronisch zieken en/of GGZ problematiek;
  • Afspraak = afspraak mentaliteit;
  • Goede sociale en communicatieve vaardigheden.

 

We werken met een rooster en verwachten dat je minimaal 1 dagdeel per week ingeroosterd wordt om een hulpvrager en zijn of haar huisdier(en) te bezoeken. Het is daarom handig als je uit Glanerbrug/Enschede zelf of de directe omgeving van Enschede komt.

 

Wij bieden:

Interessant, afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk met een team van collega Dierenbuddy's die je graag ondersteunen en adviseren. Ook is de landelijk vrijwilligerscoördinator altijd te bereiken voor vragen en advies en zal je worden ondersteund door de consulente van de regio.

 

Dierenbuddy is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/(chronisch)zieken en hun geliefde huisdier!

 

Mocht je geïnteresseerd zijn om Dierenbuddy te worden? Solliciteer dan nu.

Onze vrijwilligerscoördinator Amy Scholing, zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een online intake gesprek in te plannen.

 

Hopelijk tot snel!


Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Enschede Activiteiten > Dierenbuddy - Dierenbescherming > SPOED! Dierenbuddy gezocht Glanerbrug (Enschede)

Over Dierenbuddy - Dierenbescherming

Dierenbuddy: voorkomt eenzaamheid bij dier en mens
Wat doet het met een dier als hij weg moet uit zijn vertrouwde omgeving? Onze dierenbuddy’s voorkomen eenzaamheid bij dier en mens door structurele hulp te bieden bij de verzorging van huisdieren.