Skip Sidebar
Wijkontmoetingstuin de Kloostertuin

Wijkontmoetingstuin de Kloostertuin

Club, vereniging of andere

Over ons

De doelstelling van onze wijkontmoetingstuin is het ontmoeten van wijkbewoners dmv (gezamenlijk) tuinieren en alles wat daarbij komt kijken.In de gezamenlijke tuin zijn o.a. een groot prieel met ...

Deel
Kom je ook helpen onze wijkontmoetingstuin  netjes te houden?

Kom je ook helpen onze wijkontmoetingstuin netjes te houden?

Structureel werk · 2–8 uur/week
Enschede, Overijssel, Nederland
BegeleidingEngelsNederlandsSociaal contactDuitsMaatje & buddyKlussenTuinierenBuiten
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Wijkontmoetingstuin de Kloostertuin
#45322
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/kloostertuin/activiteiten/Gezocht-mensen-die-graag-regelmatig-onze-wijkontmoetingstuin-netjeshouden/45322 om je aan te melden

Contactpersoon

Claudia van de KloostertuinStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Graag zouden we onze wijkontmoetingstuin zo netjes houden als op de foto! Dinsdags van 9.30-11 onkruidwieden, schoffelen harken of maaien. Incl thee en lekkers

Uitgebreide omschrijving

De tuintjes worden gehuurd door wijkbewoners. Zij hebben vaak tijd te kort om de gezamenlijke paden en fruittuin bij te houden. Alles wat er groeit is dus van de betreffende huurder van die tuin. Plukken of oogsten is daarom niet de bedoeling.

Wel is er soms iets over, daar is een speciaal kastje voor en als daar wat inligt dan mag het mee naar huis genomen worden :-)

Het gaat vooral om de gezelligheid, beweging, (fitness soms met de kruiwagen of schep) sociale contacten, het mooimaken van de tuin, de waardering en tevredenheid, het hebben van een vaste bezigheid om in de ochtend naartoe te gaan. 1 Dag per week of per 2 weken is ook goed. We maken het gezellig met om 11 uur nadien thee en chocola/nootjes e.d., smullen!

Om 9.30 uur verzamelen bij het prieel op dinsdag.

Daar wordt de instructie gegeven voor wat er te doen is die ochtend en hoe dat t handigst aangepakt kan worden.

Anderhalf uur samen lekker kletsen en onkruidwieden.

Per 2 of meer wel zo gezellig, het gaat natuurlijk ook om het sociale gedeelte!.

3 vouwkrukjes zijn aanwezig en kniekussens.

Graag zelf tuinhandschoenen meenemen indien je die graag draagt. Emmers e.d. hebben we en er is een kruiwagen e.d.


Binnenkort hebben we er ook stroom om zelf koffie te zetten. Jullie hulp kunnen we heeeel goed gebruiken, we hebben nog veel plannen om de tuin te upgraden!

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Het terrein Bruggerbosch opgaan en na het bos rechtsaf de parkeerplaats op. Daar zit u aan het einde van de parkeerplaats links ons poortje van de Kloostertuin (100 bij 25 meter!). In de verte ziet u het prieel zoals op de foto. Daar kunt u plaatsnemen vanaf 9.15 uur.
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Enschede Activiteiten > Wijkontmoetingstuin de Kloostertuin > Kom je ook helpen onze wijkontmoetingstuin netjes te houden?

Over Wijkontmoetingstuin de Kloostertuin

De doelstelling van onze wijkontmoetingstuin is het ontmoeten van wijkbewoners dmv (gezamenlijk) tuinieren en alles wat daarbij komt kijken.In de gezamenlijke tuin zijn o.a. een groot prieel met opbergbanken, een eikenhouten picknicktafel, een zit-boomstronkbank, een fruitgaard, een gezamenlijke opbergruimte voor de gereedschappen voor algemeen gebruik en een bijenstal.