Tips en Tricks

Kun jij wel wat hulp en inspiratie gebruiken voor het vinden van een leuke plek om je in te zetten? Hier vind je al onze tips en tricks!

Zo is er de Talentenscan. Door deze korte vragenlijst in de vullen, krijg je direct een ruim aanbod aan vacatures die bij jouw wensen aansluiten.


Daarnaast is er de Top 10 Tips lijst. In deze lijst staan de beste tips om jouw ideale werkplek te vinden.


Dan hebben we nog de Vrijwilligerspool. Hier kun je jezelf aanmelden en kunnen organisaties JOU benaderen.

Blij jongetje toont zijn spierballen

Talentenscan

Weten welk type vrijwilligerswerk past bij jouw talenten? Doe de scan!


Een persoonlijk gesprek met onze matchondersteuners kan natuurlijk altijd!

Tips Top 10

1: Doe wat je leuk vind en wat bij je past! Enthousiasme is belangrijk, dus waar ga jij op 'aan'?

2: Bedenk hoeveel tijd je hebt. Vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Er wordt dus op je aanwezigheid gerekend.

3: Hou de vacaturebank én de vrijwilligerspool in de gaten. Je kunt zelf de vacatures bekijken, maar via de vrijwilligerspool kun jij ook benaderd worden door organisaties.

4: Houd het veilig. Let goed op jezelf én de ander als je aan de slag gaat.

5: Zorg voor een goede kennismaking. Ga eerst eens in gesprek en loop een dagje mee om te kijken of het wel is wat je verwacht!
6: Maak afspraken met je contactpersoon. Wanneer ben je bijvoorbeeld aanwezig? En hoe zit het met verzekeringen? Deze afspraken kunnen in een vrijwilligersovereenkomst worden gezet.

7: Hou ons op de hoogte! Heb je het gevoel dat er verkeerde intenties zijn, of speelt er iets op de locatie? Geef het aan en wij zullen je helpen.

8: Ben je toe aan iets anders? Kom dan bij ons langs! We willen graag met je meedenken en er is altijd wel iets te doen dat bij jou past.

9: Kijk ook eens buiten de gebaande paden. Dingen buiten je 'comfort zone' kunnen spannend zijn, maar je kan er ook enorm van groeien.

10: Heb vooral heel veel plezier!

Vrijwilligerspool

Maak een profiel aan om organisaties te laten weten waar jij bij kunt helpen. Ontvang berichten van organisaties en mensen die hulp nodig hebben direct in je inbox!