Skip Sidebar

Over ons

We organiseren diverse acties en activiteiten, bieden kwetsbare groepen de gelegenheid elkaar te ontmoeten, geven voorlichting op middelbare scholen, bieden een luisterend oor en trainen professionals ...

Sociale rechtvaardigheid en ongelijkheidBuurt & omgeving
Deel

Word jij voorlichter bij COC Twente-Achterhoek?

2 uur/week · Start vanaf 5 jan 2019
Lonnekerspoorlaan Lonnekerspoorlaan 7523 JG Enschede
Sociale rechtvaardigheid en ongelijkheidBuurt & omgeving
2 plaatsen over.
Deel activiteit
#21617
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/COC-Twente-Achterhoek/activiteiten/Word-jij-voorlichter-bij-COC-Twente-Achterhoek/21617 om je aan te melden

Uitgebreide omschrijving

Een grote gezellige groep van zo’n 35 vrijwilligers verzorgt voorlichtingslessen op scholen in Twente en de Achterhoek. Het grootste deel is zelf lhbt+’er. Dat maakt indruk op leerlingen, omdat je uit eigen ervaring kunt vertellen, geef je seksuele en genderdiversiteit letterlijk en figuurlijk een gezicht. Je gaat door middel van werkvormen op een interactieve manier de discussie met leerlingen aan. Je maakt lhbt+ bespreekbaar en vertelt ook over je eigen coming out. Het doel van de lessen is dat scholen lhbt+ vriendelijk worden en dat er meer acceptatie van homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transgenders ontstaat.

Opleidingsvereiste

WO, HBO, MBO, VWO, HAVO, VMBO

Dit krijg je ervoor terug

- We bieden je training, begeleiding en een leuke en leerzame uitdaging: je ontwikkelt je didactische- en presentatievaardigheden. - Je bent lid van een enthousiaste en gezellige groep voorlichters en neemt af en toe deel aan een leuke groepsactiviteit. - Je krijgt een onkostenvergoeding en een kleine extra vergoeding. Daarnaast denken we graag met je mee hoe je vrijwilligerswerk bij het COC kunt gebruiken voor je (school)carrière.

Hoe kom ik er?

Over COC Twente-Achterhoek

We organiseren diverse acties en activiteiten, bieden kwetsbare groepen de gelegenheid elkaar te ontmoeten, geven voorlichting op middelbare scholen, bieden een luisterend oor en trainen professionals onder meer in zorg, welzijn.
Omdat niemand in één hokje past, doet het COC dat voor de volle breedte van onze gemeenschap: jong, oud, allochtoon, autochtoon, atheïst of religieus, leer of lipstick, met of zonder kinderwens, doof, horend, hoog of laagopgeleid.
2 plaatsen over.
Deel activiteit