De Kindertelefoon zoekt vrijwilligers

De Kindertelefoon zoekt vrijwilligers

Structureel werk · 2–8 uur/week
Almelo, Overijssel, Nederland
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
De Kindertelefoon Almelo
#43385
Scan me of ga naar www.m-pact.nl/o/De-Kindertelefoon-Almelo/activiteiten/De-Kindertelefoon-zoekt-vrijwilligers/43385 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Voor onze training in september 2021 zoeken wij nieuwe kandidaten om vrijwilligerswerk te komen doen.


Onze ideale vrijwilliger

Wij zoeken mensen met oprechte interesse in de wereld van kinderen en jongeren. Als vrijwilliger vind je het belangrijk dat zij in vertrouwen kunnen praten over alles wat hen bezighoudt. Luisteren zonder oordeel en met een open houding is jouw kracht. Soms belt een kind met een grapje, terwijl je het volgende moment chat over ernstige problemen thuis. Kortom, het is fijn als je snel kunt schakelen. Zelf sta je stabiel in het leven en wil je graag verder ontwikkelen op het gebied van luistervaardigheden en gespreksvoering.

Herken jij je hierin? Dan is het werken bij De Kindertelefoon wellicht iets voor jou!


Wat wij vragen

Om zoveel mogelijk kinderen te woord te staan, zoeken wij vrijwilligers die zich minimaal vier uur per week in willen zetten en daarnaast de nodige tijd willen investeren om hun deskundigheid op niveau te houden. De meeste vrijwilligers besteden tussen de vier en acht uur per week aan hun werk bij De Kindertelefoon. Vrijwilligerswerk bij De Kindertelefoon kan overdag en 's avonds, doordeweeks en in het weekend. Het is mogelijk om te flexibel te werken, bijvoorbeeld in een week meerdere dagdelen te werken en vervolgens een week niet.


We zoeken voornamelijk mensen die zich voor langere tijd aan De Kindertelefoon willen verbinden. Gemiddeld zetten vrijwilligers zich één tot drie jaar bij ons in. Is een lange termijn voor jou onzeker, maar heb je op korte termijn veel tijd? Dan kunnen we samen kijken of we alsnog iets voor elkaar kunnen betekenen.


Wat bieden wij

Intensief, maar verrijkend en zinvol. Dat is hoe de meeste vrijwilligers hun werk ervaring bij De Kindertelefoon. Het geeft veel voldoening om iets voor een ander te kunnen betekenen. Wat minstens zo belangrijk is, is dat je door het vrijwilligers zélf veel kunt leren. Het verrijkt je als mens.


Om kinderen en jongeren zo goed mogelijk te woord te staan, doorloop je eerst een inwerktraject. De Kindertelefoon biedt een hoogwaardige training om haar functie als deskundig gesprekspartner ook daadwerkelijk waar te kunnen maken. Hier zijn we trots op. De training is ontwikkeld in samenwerking met de School voor Training van Karin de Galan. Je ontvangt na het afronden van de training dan ook een certificaat. Dit kun je gebruiken bij sollicitaties en om vrijstellingen te krijgen van vakken binnen bepaalde opleidingen.


Samengevat


Wij vragen:

 • Je bent minimaal 18 jaar oud
 • Je kunt goed luisteren, kunt aansluiting bij de doelgroep en je gelijkwaardig opstellen
 • Je geeft graag ondersteuning, informatie en advies
 • Je bent op zoek naar een vrijwilligersbaan waar je gemiddeld 4 uur per week aan wil besteden
 • Je hebt de intentie je minimaal een jaar in te zetten als vrijwilliger of je op korte termijn intensief in te kunnen zetten, zodat het tot een win-win situatie leidt
 • Je bent bereid en in staat om het inwerktraject te doorlopen zoals aangeboden
 • Je hebt de intentie om na het inwerktraject vier tot zes diensten per maand te werken, in ieder geval totdat je het voor het werk benodigde kwaliteitsniveau heeft bereikt
 • Je ben bereid en in staat om de benodigde tijd te investeren om je deskundigheid op het voor het werk benodigde niveau te houden
 • Je hebt hbo denkniveau. Een hbo-diploma is gen vereiste, maar je bent in staat zelfstandig te werken, hebt een proactieve houding, beschikt over inzicht in eigen handelen en over een leergierige houding.


Wij bieden

 • Een gedegen training in gespreksvoering met kinderen en jongeren
 • Groeimogelijkheden in competenties als samenwerken, zelfontwikkeling en oplossingsgericht werken
 • Een boost voor je CV
 • Een gedreven, gezellig en enthousiast team van vrijwilligers
 • Begeleiding en deskundigheidsbevordering
 • Kleurrijke diensten vol gesprekken met kinderen en jongeren
 • Mogelijkheid tot bij te dragen aan een maatschappelijke belang
 • WA verzekering
 • Reiskostenvergoeding met een maximum van 40km per reis

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Reiskostenvergoeding
 • Flexibele werkuren

Soort dienstverband: Parttime, Vrijwilligerswerk

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over De Kindertelefoon Almelo

De Kindertelefoon Almelo, voert gesprekken met kinderen en jongeren via telefoon en chat. Wij zijn er iedere dag van 11.00 - 21.00 uur om een luisterend oor te bieden aan iedereen in de leeftijd van 8 - 18 jaar. De Kindertelefoon geeft informatie, advies, (emotionele) ondersteuning, verwijst door, en kan actief verwijzen naar o.a. Veilig Thuis en 113 zelfmoordpreventie.